15 училища от 4 града са изцяло на онлайн обучение


Дата: 29/10, 13:44

Снимка: Булфото

Образователният министър Красимир Вълчев обяви, че общо 15 училища са изцяло на онлайн обучение. Това е станало по тяхно желание, уточни той. Те са от четири града - София, Търговище, Шумен, Русе.

"Най-голям процент карантинирани ученици има в София. Към днешна дата съм разрешил на всички училища, които са подали искания, да минат на обучение в електронна среда. Броят им е 15, но очаквам да станат повече. За съжаление имаме смъртни случаи в системата. За това трябва да бъдем отговорни и да помогнем на лекарите да се справят със ситуацията”, добави образователният министър.

Според Вълчев заболеваемостта в училищата е на същото ниво като това в големите фирми и предприятия. Той смята за разумно решението за онлайн обучение в гимназиален етап, където то е ефективно, за разлика от учениците в начален етап, при които онлайн обучението не дава резултат.

"Продължавам да твърдя, че присъственото обучение е най-доброто. Не трябва да величаем онлайн обучението, тъй като то има пропуски. В момента ситуацията е такава, че няма единна формула, няма единно решение. Продължавам да съм на мнение, че училищата не трябва да се затварят първи и трябва да се действа локално. Факт е, че положението се влошава и моите аргументи стават все по-леки”, каза още Вълчев.

Той даде за пример Франция и Германия, които също оставиха училищата си отворени. Министърът обясни, че се следят 16 страни, за да се вземе адекватно решение и у нас. От тях само 3 са избрали да затворят училищата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Такава буря в Дубай не е имало, обяви Силвена Роу по БТВ
Дата: 18/04, 09:05

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 18/04, 09:00

Няколко области в България са предупредени за значителни валежи
Дата: 18/04, 08:59

Депутатите решават дали ще работят по време на предизборната кампания
Дата: 18/04, 08:44

Изгонена от Ергена Алек си отмъсти на жените в къщата
Дата: 18/04, 08:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия