Морски зърнастец – „златното зрънце“ в грижата за красотата


Дата: 20/11, 18:10

Който не вярва, че златото расте на дървета, той просто не е виждал морски зърнастец през есента. Лъчезарното слънчево зрънце, облепило дългите клони на крехкото на вид дърво-храст, не оставя никакви съмнения - родено е за здраве, радост и красота. Природата е вложила толкова много хранителни вещества и витамини във всяко „златно зрънце“, че морският зърнастец отдавна е заел своето почетно място на бюти подиума.

Морският зърнастец е добре познато лечебно растение, от което се получава ценното масло (от семената или плодовете) и плодов екстракт - съставки за благосъстоянието на кожата, използвани като основа в производството на натурална козметика BIO2YOU.

Действие на морския зърнастец в натурална козметика BIO2YOU

Морският зърнастец, наричан още облепиха, ракитник, сибирски ананас се използва от векове за поддържане на здрави кожа, коса и нокти. Иновативните козметични формули BIO2YOU подсилиха уникалните му свойства: морският зърнастец в състава на продуктите има мощен, но в същото време невероятен мек ефект върху кожата.

Плодовете на морския зърнастец съдържат почти всички естествени витамини - С, А, група В, К, D, Е, К1, микроелементи (натрий, калций, цинк, желязо, фосфор, йод, мед, селен, манган, магнезий), ценни мастни киселини (Омега-3, Омега-6, Омега-7, Омега-9), аминокиселини, каротеноиди, липиди, феноли, флавоноиди, органични киселини.

Маслото от морски зърнастец, наричано още „мекото злато“ действа на кожата:

Противовъзпалително - намалява оток, хиперемия, дразнене, кожни увреждания и възпаление на венците

Регенериращо - подобрява микроциркулацията на кръвта в тъканите, стимулира растежа на млади и здрави кожни клетки, възстановява еластичността кожата

Защитно - помага за възстановяване на защитната бариера на кожата

Хидратиращо - задържа влагата дълго време и повишава тонуса на кожата

• Подмладяващо - насърчава образуването на колаген, който предотвратява отпускането на кожата, изглажда фините линии и бръчки, предпазва от пораженията на свободните радикали и ултравиолетовото лъчение

Подхранващо - високото съдържание на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини помагат за подхранване на кожата

Омекотяващо - прави кожата нежна и кадифена

Успокояващо - успокоява стресираната и изпитваща дискомфорт кожа

Морският зърнастец е полезен не само за кожата, той подхранва косата, укрепва ноктите и може да се счита за един от основните компоненти за красота.

Ето три ключови области, в които използването на козметика с морски зърнастец е изключително ефективно:
Кожа
Както маслото, така и екстрактът от плодове на морски зърнастец в продуктите за красота намалява сухотата, изравнява тена и осигурява защита срещу стареене. Един от хитовете в маслото от морски зърнастец е палмитолеиновата киселина Омега-7 (полиненаситена есенциална мастна киселина, която принадлежи към най-редкия тип полиненаситени мастни киселини). Палмитолеиновата киселина е органичен елемент на нашата кожа и това обяснява високата ефективност на морския зърнастец при премахването на несъвършенства и лечението на изгаряния и трудно зарастващи рани.

Коса 

Косопад, изтъняване, разделяне на краищата на косата - всички тези проблеми ще решите с помощта на морски зърнастец. Екстрактът от плодове на морски зърнастец помага и в борбата със сухия и сърбящ скалп, като подобрява кръвообращението, което насърчава растежа на здрава и гъста коса.

Нокти

Маслото от морски зърнастец се използва при различни състояния и промени на ноктите, тъй като притежава антибактериални и противогъбични свойства. Подобрява състоянието при разслояване и чупливост на ноктите, хидратира нокътната плочка, премахва неравностите и стимулира растежа. Добавяйки тази съставка към редовната грижа за ръцете, ще се радвате на здрави, гладки и красиви нокти.

 Накратко, морският зърнастец е вашия съюзник в грижата за красотата!


 

За всички, които искат да изглеждат и да се чувстват добре в кожата си повече информация на: bioteka.bg

 
 
* публикация
 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Прокуратурата влиза в болницата при Динко Вълев
Дата: 24/04, 02:00

Елена Йончева: Делян Пеевски лично ме покани в листата на ДПС
Дата: 24/04, 01:21

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 01:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 01:10

Силни снеговалежи в Австрия
Дата: 24/04, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия