Вероятно, дори не сте си помисляли, че можете да я консумирате, но тази фантастична храна ще направи чудеса за имунитета ви. Млада зелена пшеница е изключително богата на витамини, минерали, ензими, аминокиселини и голямо количество хлорофил- до 70 %, които са от съществено значение за организма. В резултат на синергичното им действие регенерират клетките на тялото, стимулират производството на нови клетки и осигуряват оптимално здраве.
Тази суперхрана, ценена отдавна като превъзходен естествен източник на хранителни вещества, а днес още повече подхранва, алкализира и детоксикира тялото. Въвеждането й в ежедневното меню помага за повишаване на имунитета и играе важна роля в борбата на организма срещу вируси и сезонни настинки.
Но защо млада зелена пшеница?
Листата на пшеницата в ранен стадий на развитие, са богати на вещества, които имат отлично въздействие върху тялото. Многобройни проучвания показват, че тъмнозелените листа на младата пшеница, преди да се развият в зърно и да се превърнат в стрък златни класове, имат изключително богат хранителен състав. Поради тази причина се събират в този решаващ момент от своето развитие, за да се използват като хранителна добавка.
Хлорофил – растителният еквивалент на човешката кръв
Изключително богата на хлорофил, този зелен растителен пигмент, наричан „кръвоносната система“ на растенията прави младата зелена пшеница още по-предпочитана. Молекулната структура на хлорофила е много подобна на тази на хемоглобина, различава се само по централно разположения атом: магнезий при хлорофила, и желязо при хемоглобина. Сходството в структурата на хлорофила и хемоглобина е една от основните причини, поради която се счита, че при консумация на зелени храни, производството на червените кръвни клетки се увеличава.
Веднъж попаднал в тялото, хлорофилът ще насити всяка клетка с кислород, в резултат на което подмладява, регенерира и повишава енергията, накратко - помага на клетките да „дишат“ на микро ниво.
Тук е мястото да посочим още няколко причини, поради които млада зелена пшеница е изключително полезна за тялото през цялата година:
• Листата на младата пшеница съдържат витамин А, витамин С, витамини от група В, витамин Е и К и минерали, намиращи се в почвата, включително калций, магнезий, желязо, цинк, калий, фосфор и кобалт.
• Младата пшеница е отличен източник на аминокиселини и ензими, които насърчават регенерацията и възстановяването на тъканите.
• Младата пшеница не съдържа глутен и е изключително подходяща за хора, чувствителни към глутен, както и страдащи от алергии.
• Младата пшеница е подходяща за профилактика на много болести, благодарение на синергичното действие на хлорофила, бета-каротина, витамин С и други естествени съединения от природната лаборатория.
• Младата пшеница алкализира организма и има детоксикиращ ефект върху черния дроб, лимфната система и кръвния поток, ефективно неутрализира и премахва токсините и свободните радикали от органите на тялото.
• Младата пшеница поддържа здрава чревна флора, спира растежа и развитието на анаеробни бактерии и гъбички в храносмилателния тракт.
Ето защо, ако искате да осигурите на тялото най-добрата детоксикация, която ще окаже влияние върху подобряването на храносмилането, предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания, обогатете диетата си с млада зелена пшеница Liquid Sun. Още след първата консумация ще забележите, че сте заредени с повече енергия и сила. За по-добър ефект се препоръчва ежедневна консумация, за период от три месеца.
Допълнително предимство: биологично отгледани, в регион с оптимален брой слънчеви и дъждовни дни, с чист въздух, ръчно набраните зелени листа се обработват веднага след прибиране на реколтата по методологията на суровата храна, за да се запази максимално нейното качество и хранителен състав. Отглеждането в планинска Хърватия, върху богата на минерали почва, също допринася за качествен естествен източник на минерали, което е изключително важно за това растение, тъй като то има способността да абсорбира максималното количество минерали от почвата, в която се отглежда.