Още по-студено в неделя


Дата: 17/01, 02:22

 

Опаснимка: Булфото

Опасност от измръзване в планините и утре - температурите през деня по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен северозападен вятър.

Оправдаха се очакванията за рязко застудяване в цялата страна днес. В повечето райони - областите с код жълто - температурите останаха отрицателни през целия ден.

Минус 5° е максималната температура в Драгоман, минус 2° в София, но в комбиинация с вятъра, усещането беше за още по-студено време.

Най-студено тази сутрин, освен на връх Мусала с внушителните минус 19°, беше в Златица - минус 11°, Самоков - минус 7°, в София - минус 4.

Още по-студено ще бъде утре, с минимални температури в повечето райони от минус 12° и минус 7°, малко по-високи в Горнотракийската низина и по Черноморието. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна, но ще е почти без валежи.

Предупреждение за много ниски минимални температури и за максимални стойности под нулата е обявено утре вече в цялата страна.

Очакванията са за дневни температури от минус 5° до минус 1°, в София - минус 3°. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад , който ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

Опасност от измръзване в планините и утре - температурите през деня по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен северозападен вятър.

В курортите - около минус 16° на Алеко и минус 12-13° в Пампорово и Боровец. Облачността ще е по-често значителна. На отделни места, главно в Западна Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг. Освен опасност от измръзване, за висока опасност от лавини извън обработените писти предупреждават в Боровец и Банско.

Ще продължи понижението на температурите и навсякъде на Балканите. В повечето райони ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от сняг.

Много студено, но почти без валежи, ще бъде утре в Източна Европа. Сняг ще превалява в крайните източни райони на Франция, също в Германия и Австрия. Предимно слънчево ще се задържи на Пиренейския полуостров и по Западното Средиземноморие.

У нас, през следващата седмица, сутрин ще остане много студено, но максималните температури постепенно ще се повишават. Ще бъде почти без валежи, ще има и повече слънчеви часове. В котловините преди обяд е възможно да се образуват мъгли или ниска облачност.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Официално: Прокуратурата в Москва атакува Алла Пугачова
Дата: 29/03, 15:19

Напълни се плажът във Варна
Дата: 29/03, 15:021 Коментар

Антъни Блинкен поздрави България за годишнината от членството в НАТО
Дата: 29/03, 15:01

Не е слух, казвам за кой работеше Мартин Нотариуса, обяви Гешев пред Бенатова и Шикерова
Дата: 29/03, 14:56

Голям гаф на БТВ със Силви от “Ергенът”, отписаха я преждевременно
Дата: 29/03, 14:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия