Първи предизборен дебат по bTV без остри нападки, Каракачанов се оплака, че само него прекъсват


Дата: 05/03, 09:32

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадри bTV

Томислав Дончев (ГЕРБ), Кристиан Вигенин (БСП), Йордан Цонев (ДПС) и Красимир Кракачанов (ВМРО) бяха участниците в първия предизборен дебат по bTV в хода на кампанията за вота на 4 април. Дебатът беше воден от шефа на новините на телевизията Антон Хекимян, който специално се завърна в ефир по този повод.

Дискусията протече в няколко кръга, като повечето теми бяха зададени от телевизията. Кандидатите за депутати първо казаха кои ще са личните им приоритети, после дадоха оценка за здравните и икономическите мерки срещу коронавируса.

Томислав Дончев се отклони от мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че преминаваме през трета вълна на пандемията, и заяви, че в момента сме по-скоро във втора вълна. Вигенин пък акцентира, че много от мерките са били нелогични действия от страна на премиера, а помощта за бизнеса толкова е закъсняла, че е станала безсмислена. Цонев заяви, че лятото е било проспано, а условията за кандидатстване за помощ от държавата са били усложнени. Каракачанов пък заяви, че сме във война с коронавируса и е било безотговорно български политици да заявяват, че това не е толкова опасен вирус.

От сравнително спокойна размяна на мнения, дебатът постепенно се изостри. Красимир Каракачанов се оплака, че Хекимян само него прекъсва на секундата, а оставя другите кандидати да си довършват тезите и при изтекло време.

В последната част участниците можеха да задават въпроси един към друг. Йордан Цонев попита Томислав Дончев защо външният дълг на България се е увеличил с 20 млрд. по време на управлението на ГЕРБ. Дончев отговори, че изненадан, че въпросът му се задава по този начин и обясни, че дългът трябва да се измерва не в абсолютна стойност, а като процент от БВП, който се е увеличил сериозно в същия период.

Кристиан Вигенин пита Красимир Каракачанов за състоянието на армията и защо т.нар. некомплект на някои места в нея е от 25 до 50 %. „Експертите ви са ви излъгали, трябва да си скъсат дипломите“, заяви лидерът на ВМРО, който изтъкна, че в последния мандат за пръв път е започнала модернизация на военните ни сили. Томислав Дончев попита на свой ред Вигенин с колко и кои данъци смята да вдигне БСП, за да финансира социалната си програма. Социалистът отговори, че на първо място няма да бъдат разпределяни милиарди по лично усмотрение на премиера. Той каза също, че милиони българи ще плащат по-ниски данъци, но 100 хил. с най-високи доходи ще плащат повече.

В края на дебата водещият му Антон Хекимян съобщи, че в началото на следващата седмица вторият дебат ще е между „дамските остриета“ на партиите с най-голяма подкрепа според социологическите проучвания.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 03:50

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 03:50

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 03:00

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия