Треньор от Варна направи златен дубъл с хандбалния „Шумен“


Дата: 10/05, 13:41

Снимка: ХК Шумен

Златен дубъл подари на феновете за 60-ия юбилей на хандбала в града отборът на „Шумен 61“.


Под ръководството на варненския треньор Чавдар Чернев, който работи перфектно в тандем с Николай Начев, шуменци спечелиха златни медали в хандбалния елит при мъжете. Месец по-рано те вдигнаха и трофея в турнира за Купата на България. Председател на УС на шампионите е Светлозар Начев.
Шуменци си подсигуриха първото място в първенството кръг преди края, а в последния двубой от А“ група през уикенда в ултрамодерната зала „Арена Шумен“ нанесоха заключителната поанта и затвърдиха челната си позиция след успех над „Пирин“ (Гоце Делчев) с 32:30 (на полувремето 19:13). Най-резултатни за победителите бяха – Георги Атанасов (10 гола) и Йордан Михайлов и Бранимир Балчев, които отбелязаха по 6 попадения. За „Пирин“ топреализатор стана Николай Нейчев (11 гола).
Спечеленият шампионски трофей е пети в историята на „Шумен 61“ след титлите, извоювани през 1996, 2009, 2010 и 2011 г.

Почитателите на хандбала в зала „Арена Шумен“ аплодираха мъжки сблъсък между два отбора, които играят хандбал на добро ниво. По-големият залог бе за гостите от Гоце Делчев, които при победа, щяха да станат медалисти в първенството. За домакините бе важно да се поздравят с успех, за да сложат венец в тържествените чествания, посветени на 60 години хандбал в Шумен и, разбира се, за да зарадват публиката.
Най-малкият фен в залата бе синът на нападателя на „Шумен“ Бранимир Балчев – тримесечният Самуил, а най-емоционалните привърженици на шампионите безспорно бяха двамата синове на треньора на шампионите - Ивиан и Даниел.
В официалната ложа двубоя аплодираха кметът на Шумен Любомир Христов и президентът на БФХ Росен Добрев. Преди първия съдийски сигнал прозвучаха българският химн и химнът на Европа, а публиката на крака аплодира и химна на града в изпълнение на Асен Масларски.
Първите двайсет минути шуменци демонстрираха тотална хегемония - мачкаха съперника с много здрава защита, а стражът Ивайло Костов буквално заключи вратата си и направи дузина невероятни спасявания.
Домакините наложиха много бързо темпо - получаваха им се и скоростните контри, и красивите и класни комбинации при постепенното нападение. Вървеше им и стрелбата, играха с финес и самочувствие.
Хандбалистите на „Пирин“ се окопитиха към края на първата част. Те подобриха процента на успешната си стрелба, а след почивката успяха да стопят аванса на подопечните на Чавдар Чернев до два гола. „Шумен“ започна малко да прибързва със стрелбата и направи няколко поредни атаки, които не завършиха с гол.
Като цяло домакините надиграха съперника с по-модерен хандбал и в двете фази на играта. Към края на мача два решителни гола на капитана на шампионите Йордан Михайлов и един на Георги Атанасов подпечатаха победата на шуменци. Михайлов действаше като церемониал-майстор на терена. И логично замисълът на всяка негова идея, комбинирана с екзекутора Бранимир Балчев и Атанасов, завършваше с ефектен гол.
Въпреки интригата в последните минути по-добрите завършващи атаки безспорно показаха домакините. В немалко ситуации със смислени асистенции и голови удари от въздуха се разкри красотата на хандбалната магия, която заслужено обра овациите на многобройната публика в зала „Арена  Шумен“.
Еуфорията стана още по-голяма, когато дойде моментът на награждаването. Кметът на Шумен Любомир Христов и президентът на федерацията Росен Добрев връчиха медалите на победителите. А витрината на клуба стана още по-бляскава и красива с новия прибавен трофей.
Водещият на тържествената церемония открои основоположниците на хандбала в града - Спас Спасов и Веселин Терзийски, и някои от състезателите, чиито имена са изписани със златни букви в клубната история -
Кольо Андонов, Николай Начев, Светлозар Начев, Стефан Стефанов, Диан Динков.
„Чувството да направиш дубъл е специално, неописуемо!
Когато поех отбора на „Локомотив-Варна“, заради пандемията не успяхме да завършим спортно-състезателната година, но ни обявиха за шампиони и носители на Купата на България. За съжаление пропуснахме тези мигове на емоции и еуфория. Нямаше нищо общо с усещането в момента. Като състезател в последните ми години на игрището, малко бях позагубил това чувство на емоция. Моите момчета ми го върнаха и съм им безкрайно благодарен!“, коментира щастливият треньор на шампионите Чавдар Чернев.
„Винаги да си на първо място е прекрасно – по-добро от това няма. Много се радвам! И за купата, и за трофея в първенството. Даже мисля, че за купата ни беше малко по-трудно. Всички помислиха, че това, което направиха, е много лесно. Направихме перфектни гостувания и на „Пирин“, и на „Осъм“ в Ловеч и това означаваше, че по-нататък ни предстоят по-лесни мачове.
В този последен мач от първенството, срещу „Прин“, може би имаше известно подценяване, гостите играха на предела на възможностите си, защото задължително трябваше да бият, за да станат втори. Мисля, че се получи добър мач. Момчетата постигнаха каквото трябва. Когато предварително си си свършил работата и си станал първи, трудно се играе за победа. Аз винаги играя за победа, ще се целим в титлата и в следващото първенство“, сподели председателят на УС на шампиона „Шумен 61“ Светлозар Начев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още един заподозрян е задържан за атентата в Москва
Дата: 28/03, 23:25

В петък рожден ден има Ахмед Доган
Дата: 28/03, 23:031 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 23:00

Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия