Проф. Денчев: Жан Виденов изгради политически проект, който да го върне в политиката, но аз се съмнявам, че ще стане


Дата: 11/05, 17:02

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър Нова ТВ

Не познавам персонално господин Виденов, но за мен е достоен човек. Всички знаят, че той може би е единственият министър-председатели на България, който не е получил никакви облаги от участието си във властта. Той излезе от нея, така както и влезе, и това е едно достойно поведение негово. Но от друга страна, да бъдеш само достоен, да не бъдеш корумпиран, да бъдеш честен, не е достатъчно, за да бъдеш министър-председател на една държава. Трябва да имаш качества да бъдеш министър-председател. Явно, че на господин Виденов тези качества му липсваха. Той стана много млад министър-председател, имаше в началото подкрепата на своята партия, на старите дейци от партията, после тази подкрепа постепенно изчезва. 

По този начин професор Стоян Денчев коментира в "Пресечна точка" по Нова Тв завръщането на Жан Виденов в политиката. Както е известно, Виденов ще участва на следващите избори със своята партия "Лява алтернатива".

Виденов се скара с бизнеса и може би беше прав, най-вече с Мултигруп. Аз тогава не бях в състава на тази корпорация, но помня много добре, и от пресата, и от преки наблюдения контактите, които той е имал със  Илия Павлов и възможността да се предостави на Русия суверенитет около тръбите, но Виденов беше категорично против, което е правилната позиция. Според мен, дотолкова доколкото го познавам, той наистина след напускането на политиката беше преподавател в едно висше училище в Пловдив. Това училище го закриха. После стана преподавател в Пловдивски университет, а от известно мечове не се занимава с нищо, не знам с какво се препитава. Заинтересувах се и говорих по телефона с господин Красимир Райдовски, който беше един от най-близките му съратници и съветници, когато Виденов беше министър-председател, и той ми каза: Стояне, нямам никаква представа как е станало това нещо, имам уговорка да се видя с Жан другата седмица и като разбера, ще ти кажа, ако все още се интересуваш. Но в крайна сметка, това е суверенно право на всеки български гражданин, да прави партии или да участва в някаква партия. Неговата оценка за развитието на Българската социалистическа партия си е негова оценка и на тази основа той иска да изгради свой политически проект, който евентуално да го върне отново в политиката, в което аз се съмнявам, че ще стане в най-новата ни история, каза още професор Стоян Дончев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Александър Везенков: Ситуацията не е идеална за мен
Дата: 29/03, 02:00

На 29 март рожден ден има Красимир Балъков
Дата: 29/03, 01:30

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия