Вигенин, БСП: Служебното правителство е правителство на промяната


Дата: 11/05, 17:36

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър бТВ

Служебният кабинет е силен експертно. Хората в него имат солидна биография, солидно образование, тези, които са по-младите, са с по-малка професионална биография, и аз наистина смятам, че определено създава респект кабинета. А вторият важен елемент е, че в него виждаме хора, които са свързани и биографично, и политически с лявото и дясното. Много ми прилича на един кабинет, такъв, какъвто би могъл да бъде създаден в 45-ото Народно събрание, каквото то не можа да направи, но може би по някакъв начин и напомняне на партиите, че предстоят нови избори. Предстои ново Народно събрание, в което е възможно пак да сме в сходна ситуация и че въпреки всичко след следващите избори трябва да се направи един много по-сериозен опит за диалог и за създаване на правителство на промяната, каквото считам, че е и служебното, при всичките очаквания, че все пак неговата основна задача е да подготви изборите. 

Това каза Кристиян Вигенин от БСП в "Лице в лице" по бТВ.

Макар и с кратък живот, този кабинет има всички правомощия на един парламентарно избран кабинет, а ограниченията му са единствено заради това, че няма възможност, няма Народно събрание, което евентуално да приеме предложения за актуализация на бюджета. От тази гледна точка възможностите му за маневриране са по-малки, но той си е пълноценен кабинет и ние очакваме от БСП да не се занимава само с подготовката на изборите, а например да се ангажира с мерки по отношение на здравната криза, мерки по отношение на задаващата се икономическа криза, финансовите проблеми като че ли започват да излизат вече на повърхността, умело прикривани в последните месеци. Кабинетът трябва освен тези неща, да се опита поне да започне един процес на преглед, бих го нарекъл ревизирано един преглед на всички онези въпроси, които възникваха през годините около управлението на ГЕРБ. Например как са правени конкурсите за пътищата и магистралите и т.н., каза още Кристиян Вигенин, който е бивш външен министър. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мария остана без роза от Ергена и напусна предаването
Дата: 25/04, 23:21

Прах от Сахара обхваща Турция
Дата: 25/04, 23:07

Криси прекъсна срещата на Магдалена с Алек и се появи с нощница и грим
Дата: 25/04, 22:51

Над 600 ракети са изстреляни днес срещу градушката
Дата: 25/04, 22:32

Шофьор се заби в патрулка в Хасково
Дата: 25/04, 22:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия