Индийската фабрична дейност се възстановява от нарастващото вътрешно и чуждестранно търсене


Дата: 02/08, 14:26

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Снимка Pexels

Производственият сектор на Индия се възстанови през юли, което позволи на местния бизнес да предложи нови работни места за първи път след избухването на пандемията на коронавирус. Разширяването беше подкрепено от силното търсене у нас и в чужбина, пише RT.
Индексът на мениджърите на закупуване на производство за сектора скочи до 55,3 през юли от 48,1, записани през предходния месец, според данни от проучване, разкрити от IHS Markit в понеделник. Показанията през юли са доста над 50-те нива, които разделят растежа от свиването.

„Производството нараства със стабилни темпове, като над една трета от компаниите отбелязват месечно разширяване на производството, на фона на възстановяването на новия бизнес и облекчаването на някои местни ограничения за Covid-19“, каза Поляна Де Лима, асоцииран директор по икономика в IHS Маркит.

Индийските власти облекчиха повечето от ограниченията, свързани с Covid, тъй като броят на случаите настъпи низходяща траектория, след като нацията беше засегната от опустошителната втора вълна от пандемията през април и май.

Повторното отваряне на националната икономика стимулира по -голямото търсене и продажби, което води до рязко разширяване на производството, въпреки че Ню Делхи все още отчита над 40 000 случая на ден, като общият брой на инфекциите достига близо 31,6 милиона.

Съобщава се, че новите поръчки за износ са се увеличили с най -бързите темпове от април, докато заетостта се е увеличила за първи път от март 2020 г. Въпреки това темповете на наемане през юли бяха бавни, което показва, че кризата на работните места все още не е приключила.

Въпреки по -високите разходи за производство, таксите за продукция се повишиха леко, което предполага, че компаниите поемат допълнителната тежест за разходи, за да увеличат продажбите и да останат конкурентоспособни.

„Тъй като тежестта на разходите на фирмите продължава да нараства, а признаците на свободен капацитет все още са очевидни, е твърде рано да се каже, че подобна тенденция ще се запази и през следващите месеци“, каза Де Лима. 
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В петък рожден ден има Ахмед Доган
Дата: 28/03, 23:031 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 23:00

Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия