Криза с боклука във Варна: Гражданското недоволство продължава, кметът Портних все така мълчи


Дата: 02/08, 16:58

кадри: Фейсбук/"Варна", "Виждам те КАТ-Варна", ВАРНА новини 

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

„Портних, къде са ти рекламните контейнери? Ти тези не поддържаш, нито местата около тях...! В активен туристически сезон, където ежедневно минават стотици граждани и гости на града по път за морето, виж се! Какво им предлагаш? Гледка – Мизерия”, с този коментар беше придружена поредната снимка на непростима мръсотия във Варна, споделена в социалната мрежа Фейсбук днес. Неин автор е Стеф Маленова, а публикацията е в групата „Варна”.

В годината, в която Варна отбелязва 100 години от обявяването си за курортен град, грозните и миризливи камари боклук се превърнаха в основната тема на лятото.

„Във Варна да не е прекратено сметосъбирането? Кофите за боклук преливат от няколко дни в почти всички квартали и на талази се носи воня. Кметската администрация обаче явно "плажува", пише в същата група  Радка Георгиева, авторка на друга снимка на преливащ боклук.

Недоволството от мръсотията, която се разнася по улците на Варна дори когато контейнерите се изпразват, възмути и участници в „шофьорската” група „Виждам те КАТ-Варна”. Ето какво сподели там Ивайло Иванов: „Тея л***а се оставят по пътя всеки ден от сметоизвозващите камиони, които ни прибират боклука . Докога ще търпим това е всеки ден в квартал „Кайсиева градина”? Да си оправят машините най-накрая, това страшно смърди.”

Реакция относно кризата с чистотата на т.нар. „Морска столица” от нейния кмет Иван Протних няма, макар че гражданите призовават именно него да вземе отношение. Няма коментири по темата и от неговите заместници, не се вижда и някой от многобройната му администрация да реагира на очевидния проблем.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Енергийният министър ще трябва да предоговаря договора за "Боташ"
Дата: 19/04, 20:30

Сняг на парцали се изписва в част от България
Дата: 19/04, 20:171 Коментар

Ива Христова: Има риск от епидемия от коклюш през следващите седмици
Дата: 19/04, 20:15

Драма между съпрузи в „Стани богат“
Дата: 19/04, 20:11

Иван Горанов: Санираме сградите все едно гримираме мъртвец
Дата: 19/04, 19:591 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия