Гинеколог и бивш министър: Ако държавата подпомагаше повече семействата, абортите щяха да са наполовина


Дата: 12/02, 18:366 Коментара

"За мен е много важно да има силна църква, която да напомня за християнските ценности, за началото на живота и за това как трябва да се грижим за него. Винаги, когато църквата се изказва, трябва много разумно и много тихо да коментираме, това което казва. Цивилизования свят обаче наложи много промени, много различни от това, което църквата проповядва. Затова е много важно тя да взима отношение по много въпроси. Децата са ценност, ангели, трябва да ги пазим", коментира Таня Андреева гинеколог и бивш министър на здравеопазването в предаването "Лице в лице".

"Има много семейства, които не могат да купят обувки, дрехи, учебници на децата си, не могат да ги закарат от селото до града на училище. Аз смятам, че ако държавата и църквата имат повече грижа за такива хора, ако им покажат, че утре ще ги подпомогнат, било с безплатни дрешки, учебници, извънкласно занимание като спорт, то тогава половината от абортите в страната няма да ги има. Голяма част от абортите са по социална причина. Много от майките казват, че нямат възможност да изгледат второ, трето или т.н дете. Изборът им е много труден. Те почти винаги идват на края на срока за аборт, който е 12-та г.с.. Това показва колко дълго са се чудили и осмисляли дали да дадат живот на това, което се развива в тях".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html

КоментирайСпонсорирани връзки.


Бърни Сандърс събра $ 4 млн. за 12 часа
Дата: 21/02, 01:53

Обсъдиха мерки за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба
Дата: 21/02, 01:25

Венецуела забрани на корабите на напускат пристанищата на страната
Дата: 21/02, 01:12

Тереза Мей приветства „напредъка“ в преговорите с Европейския съюз за Брекзит
Дата: 21/02, 00:51

21 февруари 1958 г. - Създават символа на мира
Дата: 21/02, 00:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия