Въпреки брезкит: Великобритания остава най-желана дестинация за образование в чужбина


Дата: 20/02, 19:52

Скандинавските страни изкушават кандидат-студентите с безплатно образование в университет. Въпреки брекзит Великобритания остава една от най-предпочитаните дестинации за висше образование. Тази година обаче кандидатите все пак са намалели с 9 процента, съобщава bTV.

Експерти коментират, че не става въпрос за отлив от Великобритания, а по-скоро преливане в други образователни дестинации в Европа. Нина Димова ще учи физика в Оксфорд. Дори и тя не била сигурна дали да кандидатства там заради предстоящия брекзит: „В даден момент обявиха, че условията ще останат същите за нас и това облекчи всичко. Най-скъпото нещо може би е таксата за самото образование, но можем да кандидатстваме за кредит”.

„Съобразено цена – качество на образованието Холандия и може би Германия и Австрия са държавите, в които е най-изгодно да се обучават студентите, имайки предвид и допълнителните разходи, които ще имат за настаняване, за живот, за транспорт”, обясни Николай Христанов, от изложение „Световно образование”. В Дания и Швеция европейските студенти учат безплатно, но животът е много скъп. Бизнес и икономика са специалностите, които най-често избират българските студенти в чужбина. Засилва се интересът към образование в Канада, след като отпаднаха визите за българи. Още информация за следването в чужбина можете да получите на изложението „Световно образование” в НДК тази събота и неделя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Без ток на няколко места във Варна и региона днес
Дата: 29/03, 08:30

Лекар дари кръв, за да спаси пациента си
Дата: 29/03, 08:29

Гришо избухна в смях, след като чу коментар на Карлос Алкарас
Дата: 29/03, 08:21

Григор след триумфа: Понякога простотата е гениална
Дата: 29/03, 08:18

Ново протестно автошествие на енергетици и миньори днес
Дата: 29/03, 08:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия