Д-р Стойчо Кацаров: ТЕЛК-овете не трябва да са в болниците


Дата: 20/02, 20:41

Кадър: БТВ

Проблемът не е в контрола а в начина, по който е изградена медицинската експертиза у нас. ТЕЛК трябва да бъде закрит. Това каза д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването, в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"ТЕЛК-овете не трябва да са в болниците", добави той.

"Пенсията за инвалидност е обезщетение за осигурителен риск. Ние сме задължени всеки месец върху нашите доходи осигуровка, която покрива и риска да изпаднем в състояние на трайна неработоспособност. И когато изпаднем в такова състояние, НОИ изплаща пенсия за инвалидност", разясни Кацаров.

Васил Долапчиев, председател на Съюз на слепите добави, че системата на ТЕЛК се нуждае от дълбока реформа. „Дебатът по тази реформа започна през 2003 г. Този път здравното министерство има голяма амбиция тя да се случи. Смятам, че в рамките на тази или следващата година големите промените ще са факт“.

Хората с увреждания страдат от неправилното разпределение на привилегии, коментира той. По думите му на първо място трябва да се разработи системата за електронни картони на хората с увреждания.

„Министър Ананиев направи малки и плахи стъпки в правилната посока“, призна Кацаров. Той, обаче добави, че възнагражденията за лекарите от ТЕЛК са обидно ниски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още една партия напуска ППДБ
Дата: 23/04, 14:05

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 23/04, 14:00

Нов паркинг във Варна става за лодка
Дата: 23/04, 13:57

Директорът на видинската болница отрича насилие към 104-годишната пациентка
Дата: 23/04, 13:54

Чобанов: Димитър Стоянов е бил нападнат, оръжието му е законно
Дата: 23/04, 13:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия