Румен Петков: ГЕРБ и БСП са като бабата и внучето, което пита за wi-fi, а тя не го разбира


Дата: 20/02, 20:49

Снимка: Булфото

ГЕРБ и БСП са като във вица за бабата и внучето - внучето отива на гости на баба си и я пита има ли wi-fi, а тя му казва: "ще ядеш, каквото има". Така коментира във Варна лидерът на ПП АБВ Румен Петков решението на БСП да напусне парламента, предаде "Фокус".

Петков отбеляза, от БСП предприемат подобни действия за втори път в това Народно събрание, но по думите му така политика не се прави.

Румен Петков припомни, че миналата седмица БСП са излезли от Управителния съвет на Националното сдружение на общините заради раздаването на пари на местните власти с постановление на Министерския съвет. “Като сте против, предлагате промени. Като не се приемат, тогава почвате: Конституционния съд, Европейска комисия, ОЛАФ. Но Вие не правите нищо в продължение на две години и сега излизате”, коментира той.

Според лидера на АБВ проблемът е, че БСП са напуснали Управителния съвет по време, в което той трябва да реши важни въпроси. Сред тях е финансирането на малките болници, снабдяването на малки населени места с хляб и основни продукти от първа необходимост, комуникационни проблеми и отчитане на интересите на всички общини във финансовата рамка. Петков посочи, и, че днес, въпреки че е напуснал Народното събрание, Кристиян Вигенин по парламентарна линия е заминал за Виена. Според него е крайно време, когато една политическа партия вземе решение, че парламентарната ѝ група излиза, да се спрат субсидиите, да не се ползват служебни автомобили и командировъчни, да не се плащат заплати.

"Отделни депутати са в командировка в чужбина. Липсата на мярка е част от основанията на гражданите да мразят депутатите", коментира още председателят на АБВ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нинова: ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ", защото там е констатирана тежка корупция
Дата: 18/04, 14:36

Наш учен се кандидатира за президент на Мавритания
Дата: 18/04, 14:23

Повдигнаха второ обвинение на Петя Банкова - за принуда
Дата: 18/04, 14:04

2 май ще бъде неучебен ден във Варна
Дата: 18/04, 13:45

Обявиха голяма новина за разрушаването на стадиона на ЦСКА
Дата: 18/04, 13:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия