В Балчик отстреляха десетгодишен муфлон с рога над 95 см


Дата: 20/02, 22:29

Дарик

Националният рекорд за муфлон принадлежи на Тодор Живков и е от 1986 г.

Муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра и 217,9 точки по системата CIC беше отстрелян през почивните дни в Държавно ловно стопанство - Балчик. Животното е отстреляно от български ловец, който заедно с красивия трофей ще получи и златен медал. Според ловните специалисти в стопанството животното е десетгодишно, много добър екземпляр, с изключително симетрични рога.

Все повече българи се интересуват от лов на муфлони, отчитат от Североизточното държавно предприятие.  През тази година от ДЛС-Балчик могат да предложат поне още две животни с показатели като на отстреляното в края на миналата седмица. Вече има запитвания, така че скоро стопанството може да подобри някой от собствените си рекорди, смятат местните ловци.

фото: ДЛС Балчик

През 2015г. и 2016г. в териториалното поделение бяха отстреляни два муфлона,  оценени по системата CIC съответно с 226,9 точки и 235 точки. В националната класация за муфлон двете животни са на второ и пето място. Националният рекорд за този вид е от 1986 г., като животното е отстреляно от Тодор Живков в ДЛС - Воден.

„Смятаме след 2-3 години да атакуваме националния рекорд. Въпрос на време е муфлон, отгледан в нашето стопанство да оглави класацията и рекордът на бившия първи да бъде подобрен”, коментира директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова.

Коментарите под статията обаче са в различни посоко. Според някои, това изобщо не е повод за гордост.

Димитър Василев пише: Муфлонът е защитен вид от червената книга на България. Не мисля че е за хвалба а по скоро някой да си понесе наказанието което му се полага. https://bg.m.wikipedia.org/…/%D0%9C%D1%83%D1%84%D0%BB%D0%BE…

Божидар обаче репликира: Убил го е в Държавно ловно стопанство тоест е отгледано с цел някой да си плати и да го отстреля! Вие четете и бълвате простотии на кило без да осъзнавате! Това е бизнес и това не е изцяло диво животно така че дишайте всички!

Силвия пише: И как може за убийство върху живо същество само, защото харесваш нещо от него, да получиш златен медал?!!! Сбъркани сме ние хората и това е, бездушни!

А следващият коментар е: Всеки си има мнение и принципи. За мен е нехуманно да убиваш животни за кожи, палтенца и якички и после да се кълчиш с това върху себе си. И какво хоби е това да дебнеш да убиеш нещо и накрая да си го сложиш като трофей на стената

 


 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Един от символите на България е пред изчезване
Дата: 25/04, 09:56

Известен българин закъса с електрическото си "Пежо" на магистрала "Тракия"
Дата: 25/04, 09:49

Голям рев в "Хелс кичън": Шеф Ангелов, изгонете ни, чупете чинии в главите ни, но се върнете
Дата: 25/04, 09:49

До дни става ясно къде и дали може да гласуваме за изборите 2 в 1
Дата: 25/04, 09:45

МОСВ: Очакват се повишения на някои от речните нива
Дата: 25/04, 09:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия