Неприятен жребий за Григор Димитров на турнира в Маями


Дата: 18/03, 20:52

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта във втория Мастърс турнир през 2019-а година – Miami Open. Българинът ще играе срещу победителя измежду Фелисиано Лопес и Беноа Пер във втори кръг, като това ще е първи мач на Гришо от Australian Open 2019 насам. Иначе Григор попадна в половината на №2 в схемата Роджър Федерер, като мач с Маестрото може да дойде едва на четвъртфинал.

От януари досега хасковлията лекуваше контузия в рамото, която го извади от предния Мастърс в Индиън Уелс, както и от февруарските турнири в Акапулко и Ротердам. Именно отсъствието поради травмата на Гришо го свлече до №29 в световната ранглиста, като именно под този номер той ще стартира надпреварата на "Хард Рок Стейдиъм" във Флорида.

--
Ако преодолее втори кръг, Димитров може да играе срещу Карен Хачанов. При добро стечение на обстоятелствата за другите фаворити пък на осминафинал ще играе срещу Кевин Андерсън, а на 1/4-финалите срещу Роджър Федерер. За да играе срещу Григор на четвъртфинал, Федерер ще трябва да се справи с Матю Ебдън или квалификант във втори кръг, след което следва Стан Вавринка.

Най-силно поставеният състезател на полуфинал, който може да играе срещу Григор е Стефанос Циципас и Александър Зверев. Гръцкият тенисист стартира похода си в САЩ срещу квалификант или Уго Ембер. 

Световният №1 Новак Джокович води другата половина, като първият съперник на сърбина ще е между Бърнард Томич и Томаш Бердих. В трети кръг може да играе срещу Джон Милман, а на четвъртфиналите по всяка логика ще срещне един измежду Фабио Фонини и Роберто Баутиста Агут. На четвъртфиналите сърбинът чака Иснър, Раонич или Едмънд, а полуфиналите може да бъдат срещу Нишикори, Тийм и Монфис.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Даниел Лорер: Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ
Дата: 20/04, 12:28

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 12:20

Вътрешният министър: Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков
Дата: 20/04, 12:15

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 12:01

Заловиха много хероин на ГКПП "Капитан Андреево"
Дата: 20/04, 11:531 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия