Дамаск смята да си възвърне контрола над северна Сирия


Дата: 18/03, 21:39

Сирийската армия възнамерява да си възстанови контрола над контролираната от кюрдите северноизточна част на страната, обяви министърът на отбраната на страната, информира Агенция Франс прес, цитирана от БНТ.


Военният министър на Сирия обяви, че районът в северната част на страната, който кюрдите управляват като де факто автономна област от началото на гражданската война в страната през 2011 година, ще бъде върнат в пределите на страната, независимо дали чрез примирие или посредством сила.

По време на гражданската война в страната кюрдските сили бяха подкрепени от Съединените щати в сраженията си с Ислямска държава. Министърът на отбраната на Сирия обяви в Дамаск, че територията в североизточна част на страната е последната "карта" в ръцете на САЩ и нейните съюзници.

Гражданската война в страната отне живота на над 350 хиляди и принуди милиони сирийци да напуснат в страната. В последните месеци правителството в Сирия успя да си възвърне контрола над всички части от територията на страната с две изключения: Територията, контролирана от Сирийските демократични сили, предвождани от кюрдите и подкрепяни от САЩ, заемаща североизточната част на страната, както и северозападния район Идлиб, контролиран от групировка "Хайят Тахрир аш Шам". Групировката е позната като наследник Джабхат ан-Нусра - бившия клон на "Ал Кайда" в Сирия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Трагедия на Северния плаж във Варна
Дата: 29/03, 09:49

Кабинетът на кмета на Девин се разтресъл от земетресението
Дата: 29/03, 09:49

Осъдиха 44-годишен във Варна за изнасилване и блудство с непълнолетна 
Дата: 29/03, 09:47

Шенген веднага отприщи вълна от много нови полети от Варна до София и чужбина
Дата: 29/03, 09:44

Ники Василковски: Прахът от пустините в Африка се завръща над България
Дата: 29/03, 09:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия