Жилищен комплекс БРИЗ ПАНОРАМА: Рецепта за добър живот по високия стандарт на Явор АД


Дата: 19/04, 16:39

Сякаш по поръчка слънцето успя да пробие през облаците над Варна за да направи още по-радостно откриването на новия обект на Явор АД – жилищния комплекс БРИЗ ПАНОРАМА. А повод за радост и без друго имаше, както за новодомците, така и за строителната компания, създала този емблематичен за цяла Варна обект.

Комплекс БРИЗ ПАНОРАМА е с РЗП – 15 000 кв. м. Жилищната сграда разполага с дворно място от 2 декара, с богато озеленяване, без достъп на автомобили. За живущите в комплекса е предвидено мултифункционално спортно игрище, детска площадка и зона за барбекю. Сградата е умело ситуирана с много въздух и пространство около нея, така че нищо да не спира погледа във всички посоки. Дори от по-ниските етажи се разкрива прекрасна морска и градска панорама. Изпълнител на грубия строеж е Конструмакс ООД, а довършителните работи извършиха Солей 06 ООД.

„Винаги даваме на нашите клиенти повече, отколкото сме обещали“, каза пред журналисти инж. Павлин Николов – собственик на една от водещите в страната компании за търговия и производство на метални изделия - Интерком Груп ООД, Председател на съвета на директорите на Явор АД и кръстник на комплекса. Той не скри също, че това е бил един от най-трудните обекти и изисквал сериозни усилия от строителите. Това прави прекрасният резултат още по-важен и радващ.

А предисторията на БРИЗ ПАНОРАМА също е свидетелство за професионализма и високата отговорност на Явор АД към клиентите си, но и към град Варна. Проектът за сградата е изготвен след Национален архитектурен конкурс, проведен през 2016 година. Под председателството на Главния архитект на Община Варна – арх. Виктор Бузев, журито отличи работата на талантливия млад архитект Димитър Бояджиев, който спечели в оспорваната надпревара. Конкурсът беше подкрепен от Община Варна и Камарата на архитектите в България. В него взеха участие 42-ма архитекти от цялата страна.

Завършените жилища са вече факт, две години след първата копка на комплекса, при която в посоките Юг, Запад и Изток бяха положени осветени камъни за щастие и благоденствие на обитателите ѝ.

Ритуалът по освещаване на вече завършения жилищен комплекс беше отслужен от отец Добромир от варненския храм „Св. Цар Борис I”. Той извърши водосвет за добруването на живеещите в БРИЗ ПАНОРАМА и на икона на Св. Богородица, която ще остане в жилищния комплекс. Един от обитателите пък получи китката, с която беше поръсена светената вода, за да я пази по традиция като спомен за този светъл ден.

И тъй като в нов дом се ходи с пълни ръце, Явор АД бяха подготвили подаръци изненади за всички новодомци със забавна томбола. Голямите награди бяха: 49“ Олед телевизор Самсунг и комплект интериорни врати на софийската фирма Евростил ООД.

„Да бъдат щастливи, да живеят задружно като добри съседи и да се раждат деца“, това пожела инж. Павлин Николов на новодомците след традиционното прерязване на лентата на обекта.

В традиционния ритуал се включи и Христо Христов, кмет на района „Младост“, който намери само един недостатък на БРИЗ ПАНОРАМА. А именно – че новият жилищен комплекс е на територията на район „Приморски“, а не в тази част на града, за която отговаря той.

В „Младост“ обаче са най-известните и успешни сгради, построени от Явор АД. Там е и едноименния обект – сграда МЛАДОСТ. Тя е разположена в дворно място с площ 5250 кв. м и е с общо РЗП 17400 кв. м., от които 13100 кв. м. – надземно. Състои се от две жилищни секции, едната с два входа, съответно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход, между тях е разположена административна сграда на шест етажа.

На партера на жилищната част са разположени четири търговски помещения, предвидени за магазини, които са продадени, а в сутеренното ниво ще има 112 бр. закрити паркоместа и 61 бр. изби. За удобство на всички живеещи и посетители са предвидени още 55 външни паркоместа.

Друг много привлекателен обект за Явор АД е АЗИМУТ- луксозен жилищен комплекс от затворен тип, находящ се на бул. „Св. Св. Константин и Елена“, на 900 м от центъра на ж.к. Виница и на 1000 м от к.к. Св. Св. Константин и Елена, до автобусна спирка Черноморец. –Основното предимство на комплекса, освен красивата визия и качеството на изпълнението и вложените материали, е спиращата дъха морска панорама от кота терен.

Жилищния комплекс се състои от две пететажни жилищни сгради със средиземноморска визия, басейн с размери 10 на 16 метра с голяма зона за релакс и детска площадка, разположени в 5 дка богато озеленено дворно място.

Строителството на АЗИМУТ стартира през този месец. Очаква се да продължи 16 -18 месеца. Към момента са продадени 60% от жилищата.

Явор АД е в процес на разработване на два вълнуващи нови проекта. Първият от тях е с площ 15 декара в местността Манастирски рид, над к.к. Слънчев ден. На това място ще се появи луксозен затворен жилищен комплекс, който ще се състои от една основна жилищна сграда на 5 етажа и един или два реда двуетажни къщи с обособено дворно място към всяка от тях. Ще има голям басейн с възможност за целогодишно ползване. Стъпката на застрояването ще бъде 4000 кв. м, за да останат 11 декара дворно място. Максимално ще запазим дъбовата гора и живеещите тук ще се радват на лукс и удобство сред натурална природа.

Другият проект е за парцел от 3 декара, който се намира в ж.к. Бриз на бул. Левски. Тук ще бъде построена луксозна четиринадесет етажна жилищна сграда с РЗП 14000 кв. м. Това е проект, който Явор АД ще реализира в съдружие с варненски инвеститор с дългогодишен опит и добра репутация. В момента се работи по проектирането, като продажбите се очаква да започнат до три, четири месеца.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Урок по история: Името на този български владетел значи Вълк
Дата: 28/03, 12:15

Кирил Петков с призив към президента: Нека изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 12:12

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 12:10

Тошко Йорданов: Отговорността за това служебно правителство е най-вече на ПП-ДБ
Дата: 28/03, 12:02

Пак облаци дим във Варна
Дата: 28/03, 11:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия