Трагедията е огромна: Разбра се кое е нелепо загиналото детенце край Бойчиновци


Дата: 20/06, 15:56

Снимка Булфото

Стана ясно кое е детето, което се удави в река Огоста в Монтанско. Това е 15-годишният М. С. от село Портитовци, пише bulnews.bg. 



Момчето е едно от седемте на деца на бедно семейство. Родителите са безработни, прехранват се с помощи, детски надбавки и работа при стопани от селото, но се грижат за децата си, разказаха местни жители. Фамилията няма средства дори да погребе момчето и ще разчита на помощта на общинската управа в Бойчиновци.

Припомняме, че трагедията се разигра във вторник край Портитовци, на 3 км от жп гарата в Бойчиновци. 15-годишният М. решил да поплува в горещините и да отдъхне под сенките край Огоста и отишъл с още двама приятели на около 2 км от селото, непосредствено след сливането на реките Ботуня и Огоста в едно корито. Момчето скочило във водата, но започнало да потъва и да вика за помощ. Приятелите му не успели да го изтеглят и хукнали към селото да търсят помощ. 

Сигнал за инцидента бил изпратен и на полицията в Монтана, на мястото пристигнал екип водолази, който открил момчето в реката, но вече мъртво. „Реката край селото е плитка, от години няма такива трагични случаи. Но децата са отишли надалеч, край строящата се ВЕЦ, където е дълбоко. Там нямало и кой да помогне!", разказаха местните. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Местата без ток във Варна и региона за следващите дни
Дата: 24/04, 23:59

Киара остана без роза от Ергена
Дата: 24/04, 23:24

Ивет Лалова роди
Дата: 24/04, 22:59

РСМ вероятно ще избере президент на балотаж
Дата: 24/04, 22:50

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 24/04, 22:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия