Полиция нахлу в гараж в Плевен и се хванаха за главата. Мъж си направил ментета на "Калашников" (Снимка)


Дата: 20/06, 16:18

Източник  "Фокус", снимка Булфото и МВР

Собственик на самоделни пушки е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и с постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Това съобщи Мариана Цветкова, говорител на ОДМВР-Плевен, предава "Фокус". 



„На 19 юни на базата на оперативна информация е проведена специализирана операция в град Пордим за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с незаконно притежавани оръжия, взривни вещества и боеприпаси. За времето от 10.00 до 12.00 часа полицаи под ръководството на районен прокурор са извършили претърсвания в имота на 59-годишен жител на град Пордим. В гараж на адреса са намерени 9 самоделно направени огнестрелни пушки - едноцевни, всяка с дължина 90 см, 22 калибър, и 559 патрони - 22 калибър. Установено е, че оръжията са със заглушители, имитират автомат „Калашников“ и са пригодени за скрито носене“, каза Мариана Цветкова. 

По думите й задържаният е привлечен към наказателна отговорност за незаконно притежаване на оръжие. „В хода на разследването се изяснило, че незаконният арсенал е произведен в домашни условия. 59-годишният, който е със стругарски технически умения, сглобявал сам оръжията като използвал цевта на въздушни пушки и монтирал самоделен приклад с ударник. С пушките са произвеждани изстрели и те били предоставяни за ползване на други лица. Предстои изясняване на самоличността им и целта на употребата на оръжието. Назначени са балистични и физико-химически експертизи“, допълни Мариана Цветкова.



„Собственикът на незаконния арсенал е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. С постановление на наблюдаващия прокурор му е взета мярка задържане под стража за 72 часа. С оглед сериозната обществена опасност на конкретното деяние ще бъде внесено искане в Районен съд-Плевен спрямо него да бъде взета най-тежката мярка „задържане под стража“ и привеждане в следствения арест. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай и екип на Районно управление на МВР – Пордим“, каза още Мариана Цветкова. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Натали Трифонова предупреди за обрати във времето
Дата: 19/04, 17:31

НС прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата
Дата: 19/04, 17:20

Пътуванията тази година са 10-15% по-скъпи
Дата: 19/04, 17:181 Коментар

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 17:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия