Д-р Мими Виткова: Здравеопазването не е Женския пазар! Не може една майка да търси пари за лечение, когато детето ѝ е в болница


Дата: 20/06, 16:43

Нямам отговор защо една майка трябва да търси сама финансиране за лечението на детето си, което е прието в болница. Така коментира случаят със смъртта на 6-годишната Мария бившият здравен министър д-р Мими Виткова. Тя определи ситуацията като административен абсурд в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия.

„Ако в здравеопазването ни има финансов дефицит, то организационния безпорядък е двойно по-голям“, категорична беше д-р Виткова. Тя допълни също, че политическото решение, което трябва да бъде постигнато, е да се търси баланс, при който пациентът да не бъде ощетяван от липсата на достатъчно средства.

„Системата на здравеопазването не е Женския пазар, пазарният принцип не може да реши всичко, както ни обясняваха някои“, заяви бившият здравен министър от правителството на Жан Виденов.

Д-р Мими Виткова коментира и темата за клиничните пътеки.

„Няма отговор как държава с население, което е намаляло с два милиона души, генерира два пъти повече хора в болниците“.

В дискусията участва и д-р Антон Койчев, част от ръководството на СДС. Той коментира, че с колегите му често се шегуват, че финансовата стабилност на здравеопазването ни се дължи на ниското заплащане на медицинските специалисти. Той допълни, че макар това да е „черен“ хумор, в него истина и много хора с медицински професии работят на няколко места и са принудени да търсят допълнителни доходи.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Предимно слънчево в петък
Дата: 29/03, 04:00

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 03:10

На 29 март имен ден празнуват всички, които носят името Марко
Дата: 29/03, 03:00

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 02:40

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия