Тръмп отлага митата върху китайските лаптопи и смартфони за декември


Дата: 14/08, 06:001 Коментар

kaldata.com

САЩ ще отложи предложеното увеличение на митата на много потребителска електроника, която се внася от Китай. Това стана ясно днес от Администрацията на Тръмп. Производителите на джаджи със сигурност почувстваха облекчение.

Службата на търговския представител на САЩ казва в изявление, че продължава напред с плановете за налагане на 10% мито на стоки от Китай на стойност $300 милиарда. Президентът каза през август, че след застоя в преговорите с Китай, митата ще бъдат наложени на 1-ви септември. Службата потвърждава, че това е все още валидно. Малка част от китайския внос вече е обложен с 25% мито.

Сега става ясно, че определени продукти ще бъдат извадени от списъка с новите мита „на база на здраве, безопасност, национална сигурност и други фактори“. Също така, налагането на митата ще се измести на 15-ти декември за определени продукти.

„Групата включва например мобилни телефони, лаптопи, игрови конзоли, някои играчки, монитори, някои дрехи и обувки“, казва се в изявлението.

Публикувани са списъци с благата, които ще бъдат засегнати от промените на 1-ви септември и 15-ти декември.

Това са добри новини за компании като Apple, които се притесняват, че митата ще се отразят зле на цените за крайния потребител. Компанията дори пожела частите за Mac Pro да бъдат изключени от списъците. Тръмп отказа да приеме, а преди това каза и, че потребителите могат да издържат на 10%-ов скок в цените на iPhone много лесно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Фолксваген отказва да избере локация извън Турция за новия си завод
Дата: 14/12, 03:37

Стотици протестираха в Лондон срещу Джонсън
Дата: 14/12, 03:25

Легендарна кодираща машина се продава за 100 000 долара
Дата: 14/12, 03:09

Обявиха Джеф Безос за бизнесмен на десетилетието
Дата: 14/12, 02:51

ООН продължи мандата на Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци
Дата: 14/12, 02:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия