Спасител от Варна: Туристите не ни уважават, трябва да има плажна полиция!


Дата: 14/08, 11:15

14-годишно момиче изчезнало в бурното море край Варна във вторник не се съобразило с предупрежденията на спасителите. То било част от голяма група деца, които влезли да се къпят при червен флаг.

Организираната издирвателна акция засега не дава резултат. През нощта акцията бе прекратена, но днес усилията на спасителите продължават.

В продължение на няколко дни флагът е бил червен, а спасителите са призовавали хората да не влизат в морето, тъй като е забранено.

"Те обаче не само не изпълняват нашите указания, а често сме и обиждани, че сме страхливци", каза пред БТВ старши спасителят Георги Есов, който е бил на плажа по време на инцидента.

"Единственото средство, с което можем да ги спрем, е свирката. Никой обаче не се съобразява с нас. Когато има забрана е абсолютно безхаберие да пуснеш децата си сами в тези вълни", допълни той.

Затова спасителят призовава да има плажна полиция, която да има правомощията да санкционира хората, които на своя глава влизат в морето при червен флаг.

Тази сутрин водолази започнаха издирвателна операция. Условията обаче са тежки - морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение. При тези условия операцията ще бъде затруднена, обясни Камен Кукуров, началник на щаба на Военноморските сили.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Погрижете се за здравето на цялото семейство с профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА”
Дата: 13/12, 12:50

Сеизмологът проф. Емил Ботев: У нас засега няма такива трусове, както на Балканите
Дата: 13/12, 12:47

Синът на Стефан Данаилов Владимир пред "Ретро": Преди два месеца разбрах, че е болен. Плаках много. Тепърва усещам загубата
Дата: 13/12, 12:44

Предлагат поскъпване на водата във Варна
Дата: 13/12, 12:38

Изписването на лекарства за хронично болни пациенти остава по досегашния ред
Дата: 13/12, 12:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия