Обхождат с полиция заради животински останки в Тунджа и в напоителния канал


Дата: 14/08, 13:08

Снимка Булфото

Започва проверка за нерегламентирано изхвърляне на животински отпадъци в Сливенско по заповед на областния управител Чавдар Божурски. Губернаторът на областта е разпоредил на кметовете на четири общини - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, да извършат проверките заради намерени биологични отпадъци през последните дни в река Тунджа, в напоителния канал, както и на територията на селските сметища.

Ако бъдат намерени отпадъци, ще се докладва на епизоотичните комисии, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС. 

До 16 август кметовете трябва да информират за извършените проверки и предприетите мерки. Засиленият контрол е заради последните случаи на намерени животински отпадъци в река Тунджа, в напоителния канал, както и в сметищата на някои села.

Директорът на Напоителни системи в Сливен Пламен Иванов съобщи, че след намерените отпадъци в напоителния канал около село Тополчане вече са взети проби от водата за напояване и в петък трябва да излязат резултатите за годност за ползване. В края на миналата седмица в района на Гавраилово бяха намерени нерегламентирано захвърлени останки от заклани прасета заради африканската чума.

Сигнал за подобен биологичен боклук бе подаден и за землището на Кермен. Междувременно част от протестиращите стопани на прасета от блокадата на пътя между Сливен и Ямбол обявиха вчера, че спират протеста си, защото са били употребени от друга група протестиращи с политически искания. Едновременно с това пък други граждани се събраха на контрапротест заради невъзможността да пътуват между двата съседни града край село Крушаре.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 03:10

На 29 март имен ден празнуват всички, които носят името Марко
Дата: 29/03, 03:00

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 02:40

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 02:40

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия