Борисов за спирането на БНР: Чист саботаж срещу правителството (видео)


Дата: 16/09, 14:42

Източник и видео: novini.bg

Успяхме да стигнем до този ден, в който да открием този нов завод. Това е едно производство, което няма да даде много работни места - само 200, но те ще са топ специалисти и с високи заплати. Искам да благодаря на всички, които участваха в построяването на този завод и да пожелая успех на новото производство. Това заяви Кирил Домусчиев по време на откриването на новия завод на "Биовет" в град Пещера.

На събитието присъстваха още премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на околната среда Нено Димов и депутати.

"Благодаря на всички, които положиха усилия за този проект. Всеки ден или през ден в България се откриват заводи. Този завод е високо технологичен, с добро възнаграждение, както и с отделени 40 милиона лева за екология и пречистване на водата. Нено Димов лично ми каза, че пречиствателната станция е направена по най-съвременен начин. Трудно е на такива места, където почти няма привличане на инвеститори, да има такова развитие", заяви премиерът Борисов на откриването.

"Работете с по-голям капацитет. Поздравявам всички инвеститори и от името на Жан-Клод Юнкер, той е зле здравословно и не успя да дойде. Плодовете от плана “Юнкер” се виждат във всяка посока", разкри министър-председателят.

"Искам да поздравя и децата на Пещера, както и учителите. Дано всички училища да са на ниво. Няма класна стая без wi-fi в страната. Поздравявам всички ученици и в страната за първия учебен ден", завърши Бойко Борисов.

След официалната церемония премиерът Борисов разгледа новия завод, като разговаря със служители, които му обясниха същността на работата си.

"Не очаквах такава огромна мощност да се построи. Инвестицията е над 300 млн. Откриват се 200 нови работни места. Всичко е високо технологично. Ако влезете вътре, ще останете впечатлени", заяви малко по-късно пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

"Поръчки в завода има повече, отколкото е капацитета му. Най-важното е, че се дава ръст на икономиката и то благодарение на плана "Юнкер". За да отговоря на президента - всеки ден откривам заводи и училища. Над 1 млрд. са дадени за образователна инфраструктура. Предполагам, че днес му е харесало, като е откривал учебната година", каза още министър-председателят.

Борисов бе помолен да коментира и думите на президента Радев, че свободата на словото в България е в криза и медиите се управляват чрез някой телефон, както държавата. "Ако е неговият телефон, разбирам. Това беше саботаж срещу правителството. Чист саботаж. Ясен и целенасочен. Надявам се проверките да приключат възможно най-бързо и всичко да излезе наяве. Аз само показвам. Ето и днес това правя. Завод след завод и то по време на рецесия. Смешно и забавно ми е, как от всеки телевизор или радио, който пусна, чувам, че няма свобода на словото и обиди по свой адрес. Как става това, като няма свобода на словото? Не мога да се занимавам с Корнелия Нинова. Какво да ѝ кажа - пусни екипите на "Позитано". Стига, това е несериозно", завърши Бойко Борисов.

Общият размер на инвестицията за новия завод е 300 млн. лв., от които 200 млн. лв. са финансирани със заем по плана „Юнкер“ през 2018-а година. Производствените мощности разкриват над 200 нови работни места за висококвалифицирани работници и специалисти в сферата на биотехнологията, химията и инженерството.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 20:50

Хекимян за план-сметката: Може да бъде определен като „бюджет на липсите“
Дата: 28/03, 20:30

Приложение ще показва наличните лекарства в аптеките
Дата: 28/03, 20:22

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 20:10

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 20:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия