Осъдиха на 15 години затвор Ивелин, пребил до смърт пастира си заради две овце край Асеновград


Дата: 11/11, 20:26

Снимка: trafficnews.bg

Ивелин Андонов, подсъдим за убийството на пастира Георги Михайлов в село Козаново, Асеновградско, получи своята присъда. Той бе признат за виновен от магистратите в Окръжен съд, повече от две години и половина след зверското престъпление.



36-годишният фермер Ивелин отглеждал стадо овце и наел Георги да му ги пасе. В края на март 2017 година Георги се прибрал и шефът му установил, че 50 овце от стадото липсват. Вдигнал скандал и натирил овчаря да търси животните. В крайна сметка двамата открили останалата част от стадото, но две от овцете не успели.

За зла участ на Георги и двете овце били бременни. Ивелин беснял и се нахвърлил върху работника си. Побоят бил жесток, Георги изпаднал в безсъзнание. 

Тъй като Ивелин не за първи път посягал на овчаря, останалите работници във фермата не сметнали за необходимо да потърсят лекарска помощ. Оставили го в стаята му, като се надявали да се съвземе. На следващият ден обаче зетят на собственика видял, че състоянието на Георги се влошава и го откарал в болницата. Там обаче пастирът починал.

По тялото и главата на Георги съдебните медици преброили над 40 удара. Овчарят е живял близо 48 часа след касапницата, пише trafficnews.bg.

След шестчасово заседание магистратите излязоха с решение по казуса. Те признаха Ивелин Андонов за виновен по така повдигнатите му обвинения, а именно умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. 

Ивелин получи 15 години затвор при първоначален строг режим. Съдът постанови още по 100 хиляди лева обезщетение за наследниците на убития Георги.

Веднага след заседанието съдебната охрана щракна белезниците на Андонов, тъй като съда измени мярката му за неотклонение от парична гаранция в задържане под стража.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Астън Вила оцеля след драма с дузпи в Лил
Дата: 18/04, 23:16

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 18/04, 23:00

Ергенът: Не знам как да реагирам спрямо Валерия
Дата: 18/04, 22:571 Коментар

Делото срещу Тръмп остана без двама съдебни заседатели
Дата: 18/04, 22:29

Времето остава хладно, но почти без валежи в петък
Дата: 18/04, 22:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия