Кметът на Благоевград: Без заря, даваме парите за болно дете


Дата: 07/12, 23:35

kmeta.bg

Тази година решихме вместо да даваме пари за заря, да дарим надежда на 11-годишния Деян Апостолов.

Така кметът на Благоевград инж. Румен Томов отговори на питанията във фейсбук на съгражданите си защо на откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини в града не е имало заря. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която по думите им,  щеше да бъде добър завършек на празничната вечер.

Официалната позиция на кмета  на  община Благоевград инж. Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва  и ще бъдат пренасочени към много по-значима кауза, каквато е здравето на едно дете.

„Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на община Благоевград, ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех. Според моите виждания, вместо да инвестираме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства трябва да бъдат дарени от името на общината Благоевград за лечението на  на 11-годишния Деян Апостолов. Целият коледен фестивал ще премине под надслов: „Добрият дарява надежда“ , така че няма нищо по-нормално и логично от това, да се лишим от заря, за да дарим надежда на Деян“, коментира Томов.

Кметът заявява още, че миналата година по повод запалването на коледните светлини в Благоевград, общината е платила 3 500 лева, затова, равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

„Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това", подчертава още кметът Румен Томов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Без ток на няколко места във Варна и региона днес
Дата: 29/03, 08:30

Лекар дари кръв, за да спаси пациента си
Дата: 29/03, 08:29

Гришо избухна в смях, след като чу коментар на Карлос Алкарас
Дата: 29/03, 08:21

Григор след триумфа: Понякога простотата е гениална
Дата: 29/03, 08:18

Ново протестно автошествие на енергетици и миньори днес
Дата: 29/03, 08:001 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия