Движение Възраждане иска оставката на Ангел Джамбазки


Дата: 13/12, 12:24

От Движение Възраждане поискаха оставката на Ангел Джамбазки. Причината е официално излязлата в медиите информация, че е шофирал в нетрезво състояние, пише dunavmost.com.

Както стана известно, на 7 декември при проверка от КАТ направена на Ангел Джамбазки става ясно, че той има 1,5 промила алкохол в кръвта. Джамбазки изисква кръвна проба, от която количеството на алкохол в кръвта му е 1,08 промила. Всеизвестен факт е, че кръвната проба винаги дава по-ниски резултати тъй като човешкият организъм абсорбира алкохола в продължение на времето. Ето защо от Възраждане изискват да бъде оповестено публично в колко часа е взета първата проба от КАТ, в колко часа е взета кръвната проба и защо не му е направен тест за наркотици.

Твърде вероятно е Ангел Джамбазки да търпи по-леко наказание, което е отнемане на шофьорска книжка, тъй като са минали часове между двете проби. Според българското законодателство, шофьор с над 1,2 промила алкохол в кръвта седнал зад волана и управляващ МПС подлежи на наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода.

Още по-скандално е защо официалните власти пет дни мълчат за случилото се и то не е обявено в общественото пространство.

Ангел Джамбазки неведнъж, публично, е показвал страстта си към алкохола, с поведение демонстрирано под неговото влияние. Това го превръща в неподходящ представител на българския народ в Европейския парламент.

"Човек, който нарушава утвърдените в страната ни закони и с това застрашава не само собствения си живот, но и този на всички останали участници в движението по пътищата, не може да представлява България в Европейския парламент. Употребата на алкохол и след това шофиране е поведение на изключителна безотговорност и демонстрация на усещане за ненаказуемост. Ето защо ние настояваме за оставката на Ангел Джамбазки. Тя трябва да бъде подадена още днес. Ако той не я подаде то тя да му бъде поискана от властимащите, които незнайно защо пет дни не съобщават за провинението му. С това за пореден път разпъват политически чадър над приближенидо тях личности", обоснова се Костадин Костадинов, председател на Възраждане.

Движение Възраждане е основано преди пет години и включва хора, доброволци с различна професионална експертиза, обединени около каузата да защитават интересите на българския народ. Да допринасят за опазване на българската национална идентичност. След последните Местни избори, десетки представители на Възраждане бяха избрани и се включиха в Общинските съвети. Още от първите им заседания показаха отношение по значими за страната ни въпроси застъпвайки се за интересите на народа.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Близо 2000 варненци са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица
Дата: 28/03, 14:14

Общинският съвет отпусна 140 000 лева за подпомагане на варненци
Дата: 28/03, 14:11

Мъж получи 17 години затвор заради убийство на овчар в с. Горен чифлик
Дата: 28/03, 14:01

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 13:50

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 13:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия