Превенция от коронавирус


Дата: 04/04, 07:20

Коронавирусът без съмнение причини много щети на обществото със своята поява. Влиянието му е както върху здравето на хората, така и върху социалния им живот, икономиките на държавите и търговските дружества.

Без значение колко е опасен COVID-19, безспорно е едно, че вирусът трябва да бъде максимално ограничен. Ето защо е нужно да знаем всички отговори на един основен въпрос - как да се предпазим?

 

  1. Ограничен достъп до много хора. Като например градския транспорт, който може да се превърне в един истински развъдник на болестта. Закритите помещения също е добре да се избягват - магазини, молове, барове, фитнес - зали...

 

  1. Предпазването от заразени повърхности. Всяка една повърхност, върху която се допират много хора, може да се окаже компрометирана. Като например дръжки на врати, маси и столове в заведения и други. А една от най-мръсните повърхности е тази на банкнотите и монетите. Така парите могат също да се превърнат в приносител на заразата.


 

  1. Строга лична хигиена. Тук е абсолютно задължително използването на маска за уста, когато ви предстои излизане навън, защото тя предпазва вас и околните. Дезинфектанти също за задължителни. Винаги, когато се приберете вкъщи, трябва добре да измиете ръцете си, да смените дрехите си, да дезинфектирате телефона си например и всички неща, които сте пипали, докато сте били сред обществото. Мокрите кърпи биха ви послужели идеално.


 

  1. Здравословно хранене и приемане на витамини. За да може да имат здрав организъм, който да се противопостави на COVID-19 е важно да му осигурявате здравословна храна и да се добавят витамини. Витамин "С" е един от най-важните. Не забравяйте и много добре да измивате зеленчуците преди да ги консумирате. Те са много по-полезни, ако се приемат без термична обработка.

 

*публикация


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Д-р Ненков разкри правилната посока за развитието на България
Дата: 20/04, 13:46

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 13:40

Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят
Дата: 20/04, 13:25

66-годишен мъж загина при пожар в Силистра
Дата: 20/04, 13:15

Евродепутат: Трябва радикална реформа в посока президентска република
Дата: 20/04, 12:571 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия