Лаборатория „ЛИНА” Варна извършва най-надеждния тест за коронавирус - Real-time PCR


Дата: 09/04, 12:10

В лабораторията на ул.„Мадара” №22 се вземат проби за генетичното изследване Real-time PCR и за бързия тест за антитела срещу коронавирус

 

Във връзка с очаквания пик на заболяването, Медицинска лаборатория „ЛИНА” прави достъпен за пациентите си от Варна  златния стандарт за откриване на коронавирус - генетичното изследване чрез real-time PCR. Благодарение на него директно се доказва наличието на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. Проби за изследването, което се счита за най-достоверно,  се вземат на  ул.„Мадара” №22 от 07:00 ч. до 12:00 ч. в дните от понеделник до петък. В лабораторията на този адрес, която е отделена само за това,  се вземат и проби за бързия тест за  IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2. (повече за него вижте тук)

"ЛИНА" е една от малкото одобрени от Министерството на здравеопазването и кризисния щаб да извършва анализи на real-time PCR за новия коронавирус.

Защо Real-time PCR в „ЛИНА”?

Real-time PCR e изключително чувствителен метод, изискващ високотехнологична апаратура и квалифицирани лабораторни специалисти.

Генетичната лаборатория на „ЛИНА” разполага с най-съвременната апаратура за real-time PCR и системи за екстракция на генетичен материал. В нея работят  два екипа с огромен опит:  д-р Татяна Николова - вирусолог, доц. Сашка Михайлова - микробиолог и биолозите Красимира Чернаева и Виктория Пенева.

Важна информация за пациента:

  1. Проби се вземат на адрес:  гр. Варна,  ул.„Мадара”№22 от 07:00 ч.  до 12:00 ч. от понеделник до петък
  2. Всеки пациент е длъжен да носи лични предпазни средства – маска и ръкавици.
  3. Изследването се извършва само след предоставяне на лична карта, т.е. изследването не е анонимно. Личните данни се съхраняват според регламента на ЕС и се използват  за връзка с пациента при нужда.
  4. Цената на изследването чрез real-time PCR е 120 лв. Цената на бързия тест за изследване на IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2 е 28 лв. Такса манипулация - 2 лв.
  5. За real-time PCR  се взема проба от носа (назофарингеална) и от гърлото (орофарингеална). За бързия тест за антитела се взема кръвна проба.
  6. Резултатите от изследването за real-time PCR са готови за 24 часа, а резултатите от бързия тест за антитела в рамките на работния ден.

Тестът се препоръчва при следните групи пациенти:

Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага и два пакета с изследвания, ключващи основни показатели, които трябва да се проследяват при доказана COVID-19 инфекция, при съмнителна такава или при възстановяващи се след прекарано заболяване. Първият пакет е „Коронавирус - лабораторна констелация" и включва показатели, които бяха препоръчани и от началника на оперативния щаб за борба с корона вирусната инфекция – ген.- майор Венцислав Мутафчийски – пълна кръвна картина (ПКК) с 20 показателя и диференциално броене, CRP,  феритин и Д-димер. Цената на пакета е намалена от 53 лв. на 33лв. Вторият пакет - „Коронавирус - разширен анализ", разширява диагностичната рамка като към горните изследвания се добавя и серологичното изследване за SARS- COV-2 IgM и SARS-COV-2 Ig G – бърз тест на обща намалена цена от 81 лв. на 58 лв.

 

* публикация

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Много тежка катастрофа преди час във Варна
Дата: 28/03, 22:10

Брутални обвинения и закани в “Ергенът”
Дата: 28/03, 22:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия