Караниколов: Ако един министър казва кой да взима и кой не кредити, ще носи политическа отговорност


Дата: 09/04, 17:47

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

"Живко Тодоров, който бе определен за изпълнителен директор на ББР, е човек с изключителен опит, професионалист, работил е в банки, по стрес тестовете също. Решението за него е взето преди 2-3 седмици. Още тогава започнахме процедура, тъй като е нужно усилване на административния капацитет". Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Вследствие на вчерашните събития е проведено заседание на ББР, одобрено е лице. Законът изисква да има минимум трима, максимум петима изпълнителни директори, между тях се определя кой да е главен. Към момента са подадени две имена, работим и за следващото. Трябва да има прием, не може да има само двама изпълнителни директори. Банката в момента функционира със старите си ръководители", каза още той.

"Не трябва да има нито един министър в нито едно правителство, който да определя кой ще спечелва поръчки, кой ще печели евросредства и кой ще взима кредити. Ако аз казвам кой да взима и кой не кредити, ще нося политическа отговорност. Нашата  работа е да следим. По отношение на въпросния кредит от 75 милиона лева - вчера за първи път изисках преписката. Всички компетентни дирекции в ББР, кредитни инспектори и други, са заверили този кредит. Продължаваме анализите. Аз искам да видя каква е грешката при този кредит", добави Караниколов.

Запитан по какъв начин ще се разделят с хората от ББР, той отговори: "Мисля, че е морално, те самите ще напуснат доброволно поста си. Вече имах и разговор с г-н Мавродиев по този въпрос. Не иска да навреди на имиджа на ББР".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 05:00

Европарламентът прие нови фискални правила за ЕС
Дата: 24/04, 05:00

Предимно слънчево в сряда
Дата: 24/04, 04:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 03:20

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 03:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия