Радев: Нямам нужда от личен говорител да обявява за смъртта на баща ми. Ако имах, щях да помоля Борисов


Дата: 09/04, 18:29

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

"Защо беше тази реакция на моето вето? В крайна сметка всички от парламента го приеха. Дори вестник "Льо Монд" го цитира и даде положителна оценка. Защо трябваше да има такива избухвания и реакции?", попита президентът Румен Радев.


Попитан защо не е отменил брифинга си, въпреки смъртта на баща си, президентът отговори така: "Това за смъртта на баща ми и дадения от мен брифинг е много лично. След като съм обявил, че ще правя нещо, аз го правя. Така ме е възпитал моя баща - да се отнасям с чувство на дълг към всичко. Аз нямам нужда от личен говорител да обявява смъртта на моя баща. Ако имах нужда, щях да помоля премиера да бъде такъв. Той се провъзгласи по самоинициатива".

"Аз два часа преди ветото звъннах на премиера, казах - така и така ще прилагам вето на две разпоредби. Не само към Борисов, направих го и към лидерите на всички парламентарни групи. Дотогава се чувахме по-редовно, след това не. Но не това е най-важното. Когато се говори изкривено пред медиите, това не е добре", добави той и разкри, че депутатите са допуснали да бъдат командвани многократно от г-н Борисов.
"Аз подписах документите. След като експертите са предложили удължаване на извънредното положение, след като изпълнителната власт го е утвърдило, трябва да го има. Ние обаче драстично изоставаме с въвеждането на ефективни социално икономически мерки. Моята заплата категорично ми позволява неща, които обикновения българин не може да си позволи. Това е факт. Затова си дарих още март месец заплатата". 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Премиерът и американският посланик обсъдиха 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Дата: 20/04, 02:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 01:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 01:40

Мъж наръга три жени в Швеция
Дата: 20/04, 01:26

Почти 24 хиляди деца са пропуснали доза ваксина срещу коклюш
Дата: 20/04, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия