Не. В Ню Йорк не погребват в масови гробове починалите от коронавирус. Поредна манипулация е


Дата: 10/04, 12:53

кадър: SBS News

Поредна стресираща новина около Ковид-19 се оказа манипулация. Твърдението, което се появи в чужди и наши медии, че в Ню Йорк жертвите на коронавируса се погребват в мосови гробове и „братски могили“ като жертвите на кървави битки по време на война, се оказа невярно.

В основата му са кадри, заснети тайно с дрон, на заравяне на много ковчези в общ изкоп на остров Харт, Ню Йорк. Островът от век и половина е традиционното място за вечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци.

Погребаните на остров Харт са предимно хора, които не са били взеи от моргата в града за период от 30 до 60 дни, каза пред CNN Фреди Голдщайн, прессекретар на кмета на Ню Йорк.

Там са погребани над един милион души.

Градът прехвърля непотърсени тела на остров Харт, за да направи място за жертвите на коронавирус, за чиито тела има кой да се погрижи, каза Голдщайн. Нови правила от кабинета на медицинския преглед казват, че непотърсените починали ще бъдат откарани на острова, ако отидат непоискани за две седмици. На всеки един от ковчезите е изписано името на починалия, в случай, че на по-късен етап все пак се появи някой, който иска да се погрижи за останките му.

На остров Харт ще бъдат погребани само хора, които не са били заявени от роднини или любими, подчерта Голдщайн. Въпреки новото правило на медицинския преглед говорителят заяви, че докато служителите на моргата се свържат с роднина в рамките на 14 дни, те няма да бъдат преместени на остров Харт.

„Това са хора, за които в продължение на две седмици не успяхме да намерим никой, който да каже „Познавам този човек, ще се погрижа за него, ще се справя с погребението “, каза Голдщайн.

Обикновено на острова се погребват около 25 души всяка седмица. Но след като коронавирусът започна да взема жертви в САЩ, там всеки ден са погребани 25 души. По тази причини за обслужване на гробището, което по принцип се извършва от затворници, се наемат допълнително хора.

Тези факти обаче са нещо доста по-различно, че починалите от коронавирус в Ню Йорк се заравят в масови гробове.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започна кампанията за парламентарните избори в Северна Македония
Дата: 19/04, 02:30

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 19/04, 02:20

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 01:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 01:50

Уличеният в имотни измами полицай остава под домашен арест, другите двама обвиняеми - в затвора
Дата: 19/04, 01:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия