Италия се отвори за Европа и туристи


Дата: 03/06, 21:22

От 3 юни Италия влезе в третата фаза от епидемията на коронавирус, с което паднаха и последните пречки за свободното движение. За влизането в страната от Европа отпадна ограничението за поставянето под карантина, а придвижването между отделните области вече става без необходимите досега декларации. Засега остава в сила забраната за струпване на много хора на едно място, както и изискването за носене на маска на затворени публични места и в обществения транспорт.

“Днешната дата е много важна. Даваме и важно послание, което отправяме като Италия към целия свят, на който искаме да вдъхнем доверие”, написа във фейсбук външният министър Луиджи ди Майо.

Италианските летища все още не са се върнали към времената отпреди пандемията и на тях не кацат полети от Китай. Пристигащите и заминаващите от и за Европа се подлагат на контрол на термоскенери.

На централните гари в Милано и Рим обаче няма голямо струпване на хора, тъй като преминаването става по очертани еднопосочни пътеки. Навсякъде на входовете към влаковете се измерва и температурата на пътниците. Забрана за качване има към хора с температура над 37,5 градуса.

Дълги опашки от коли се извиха до пристанището на Месина в Сицилия, където пристигат фериботите за острова. Трафик и опашки от автомобили има и по магистралата до Генуа, където влизат колите от Франция. Трафик изпълни и Милано.

Нямаше голям трафик на околовръстното шосе на Рим. Километрични опашки от коли обаче се извиха до Вентимиля, на границата с Франция, заради заминаващите италианци, чакащи да бъдат подложени на термоконтрол. Италианците заминават за Франция най-вече с цел работа, а французите влизат в Италия предимно с цел купуване на алкохол и цигари.

В област Пулия пък е в сила правило, според което всеки пристигащ отвън трябва да сигнализира на властите, както и да пази за 30 дни списък с посетените места и с хората, с които се е срещал при пребиваването си.

На остров Сардиния пристигащите се регистрират и попълват онлайн въпросник за местата, които ще посетят. Това е с цел да се влезе във връзка с контактите при нужда, но е на доброволен принцип. Копие от регистрацията се прибавя към бордната карта на полета или пътуването с ферибот. От 13 юни ще се възобновят полетите за Сардиния от всички италиански летища, а от 25 юни – и от чужбина. Тогава ще се възобновят и международните линии на фериботите за Сардиния.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Испания: Реал може да представи Мбапе през август
Дата: 29/03, 06:00

Феноменален Гришо смачка Алкарас и е на полуфинал
Дата: 29/03, 05:48

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 05:20

Подадени са проекти за саниране на жилищни сгради по ПВУ за над 152 млн. лв.
Дата: 29/03, 05:001 Коментар

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 04:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия