Гешев: Радев е недосегаем. Ще изчакаме да му свърши мандата и ще го разследваме


Дата: 10/07, 14:38

Има безпрецедентна политическа атака. Не се притесняваме да разследваме Пеевски, Доган, Борисов, Радев – след произнасяне на Конституционния съд, или някой дребен чиновник на президента. Това каза в официално изявление пред медиите главният прокурор Иван Гешев.

Гешев заяви, че ще уведоми еворпейските институции, посолствата и международните партньори на прокуратурата за политическия натиск, който се ѝ се оказва и опитите да се повлияе на независимата съдебна власт в България.

"Единственият недосегаем човек в държавата е президента Румен Радев. Ние ще изчакаме да се произнесе КС за имунитета му. Ще изчакаме да свърши и мандата му. Тогава ще разследваме и дали не е спрял проверка срещу съпругата си. Виждаме какво стана във Франция. Ние работим с доказателства. За нас не е проблем да привлечем към наказателна отговорност всеки един - действащи министри, депутати, кметове. За нас няма недосегаеми, независимо дали е Пеевски, Доган, Борисов, Радев. Затова сме подложени на тази политическа атака. Прокуратурата работи само на базата на доказтелства. Всеки честен български гражданин няма основание да се притеснява. Основание да се притесняват имат тези, които не си плащат данъците и тровят децата ни", разкри Гешев.

Българската прокуратура няма да посочва кой е виновен или не от изявленията на политици, олигарси, НПО и медии, заяви главният прокурор.

„Всеки български гражданин не трябва да се притеснява от прокуратурата, ако спазва закона и си плаща данъците. Имат основание да се притесняват тези, които тровят децата ни, например с олово“, каза още Гешев.

Той нарече „лъжи, тиражирани от анархолиберални медии“ твърденията, че вчерашната акция на прокуратурата в президентството е в резултат на изказвания на Румен Радев и заяви, че разследванията, довели до нея, се водят от месеци. Гешев допълни, че опитите за политическо влияние върху прокуратурата са стари, още от времето на управлението на Иван Костов.

„Новото е да се нарича прокуратурата „мафия“ и това е недопустимо от страна на Радев“, каза още главния прокурор. Той каза също, че прокуратурата започва проверки на застрояването по цялото Черноморие, на случващото се планините и на унищожаването на природата в София.

"Единственият недосегаем човек в държавата е президента Румен Радев. Ние ще изчакаме да се произнесе КС за имунитета му. Ще изчакаме да свърши и мандата му. Тогава ще разследваме и дали не е спрял проверка срещу съпругата си. Виждаме какво стана във Франция. Ние работим с доказателства. За нас не е проблем да привлечем към наказателна отговорност всеки един - действащи министри, депутати, кметове. За нас няма недосегаеми, независимо дали е Пеевски, Доган, Борисов, Радев. Затова сме подложени на тази политическа атака. Прокуратурата работи само на базата на доказтелства. Всеки честен български гражданин няма основание да се притеснява. Основание да се притесняват имат тези, които не си плащат данъците и тровят децата ни", разкри Гешев.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още един заподозрян е задържан за атентата в Москва
Дата: 28/03, 23:25

В петък рожден ден има Ахмед Доган
Дата: 28/03, 23:031 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 23:00

Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия