БТВ: Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева


Дата: 10/07, 16:01

Съветникът на президента по сигурността Илия Милушев е с мярка за неотклонение 20 000 лева след 4-часов разпит. Той е обвинен като подбудител за извършване на длъжностни престъпления с цел да причини вреда на председателя на Агенцията по разузнаване, предаде bTV от неговия адвокат Атанаска Каракашева.

На влизане във Военната прокуратура по-рано днес той заяви, че се чувства идеално.

Милушев беше задържан вчера във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна.

Заедно със съветника е задържан и бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция “Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента.

Съпругата му Жени Милушева обясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя смята, че това било "съшита с бели конци история", а целта била да се дискредитира президентът.

Според прокуратурата това е наложило извършването на претърсвания и в сградата на президентската администрация. В хода им спецпрокурори влязоха и в кабинета на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който междувременно беше и арестуван.

Той беше обвинен за сговаряне с бизнесмена Пламен Бобоков за престъпление по служба, като му е предоставил информация от БТА и така е уронил доверието на гражданите в президентската институция. Не е ясно за каква информация на националната медия става дума.

Действията на разследващите предизвикаха гневна реакция както на държавния глава Румен Радев, така и на граждани и политически партии, които видяха връзка между случилото се и по-ранното изказване на държавния глава по темата с НСО и охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



23-годишен германец отмъкна близо 84 кг люти чушки
Дата: 24/04, 17:11

Математик: София е равнинен град и е скандално, че караме толкова малко колелета
Дата: 24/04, 17:011 Коментар

Архитект: Живеем в сапунка, в която политиците отблъскват хората с постоянни скандали
Дата: 24/04, 16:53

Симеон Колев: Преднината на ГЕРБ не ме изненадва. За последните 4 години няма един километър построена магистрала
Дата: 24/04, 16:471 Коментар

Обрат: Стоичков каза дали има внук
Дата: 24/04, 16:44

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия