Нели Куцкова: Не харесвам Гешев. Той не говори като юрист. Обявява за престъпници хора в началото на разследването срещу тях


Дата: 14/07, 22:37

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: Телевизия 7/8

В следващите 7 години Иван Гешев, дори престъпление да извърши, трябва да го разследва някой от подчинените. Не че е невъзможно, теоретично е възможно, но на практика не се е случвало. Семейството на прокурора Николай Колев, чието убийство не бе разследвано, осъдиха България за убийството му в Страсбург, поради избор на ефективно разследване.

Това каза бившият председател на Съюза на съдиите и настоящ съдия в Апелативен съд – София Нели Куцкова пред Слави в Телевизия 7/8.

Гешев може да подаде оставка на добро желание. Спомням си по време на мандата на прокурора Филчев, тогава Висшият съдебен съвет, на който и аз бях член, с едно доста впечатляващо мнозинство му поискахме оставката. Не си я даде, изчезна за няколко месеца, после като се върна, нищо. Може би има хора, които имат влияние над г-н Гешев, само може да предполагаме дали ще си подаде оставката, допълни Куцкова.

Не харесвам Гешев, защото той не говори като юрист, говори неинтелигентно. Не го харесвам, затова защото е много агресивен, не го харесвам, защото в публичните си изявления използва един език, който е недопустим за юрист, и то на такъв висок пост. Не го харесвам, заради това, че неговите изявления са много популистки и твърде далеч от правото, и най вече, не го харесвам, защото той си позволява да обявява за престъпници хора в началото на разследването срещу тях. Да, те може да се окажат пресъпници, но след като им влезе в сила присъдата.

Гешев си избра една част от Висшия съдебен съвет, не целия Съдебен съвет. Смятам, че не е достоен да заема тази длъжност. Искам да кажа на младите съдии, не давайте да ви олицетворяват с Иван Гешев. Има достатъчно честни хора, и ако повече хора от прокуратурата излязат с лицето и името си, ще е друго, каза още Нели Куцкова.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Гордана Силяновска води пред Стево Пендаровски с около 140 хиляди гласа след обработване на почти 80 процента протоколите на изборите в Северна Македония
Дата: 25/04, 01:27

Над 100 антики иззеха при спецакция в Плевен
Дата: 25/04, 01:13

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 01:00

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 01:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия