Младен Маринов не каза нищо за полицейско насилие на протестите, депутатите от БСП побесняха


Дата: 15/07, 13:54

Снимка Булфото

СДВР е предприела съответните действия за протеста, като има тревожни сигнали, че има организация за ескалация. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов от парламентарната трибуна, пише actualno.com.

Той призова всички граждани да протестират мирно. "Полицейските служители не са там, за да бъдат поругавани и да бъдат атакувани и да бъдат провокирани. Те са там, за да пазят обществения ред, да пазят живота и здравето на намиращите се там граждани, да пазят сградите, които олицетворяват институциите на Република България. Те са там, въпреки страхът в техните семейства, че попадайки в такава ситуация, могат да пострадат", каза още Маринов.

Той обаче не спомена нищо за пребитите от полицията на протеста протестиращи, за което беше извикан в пленарна зала от БСП. Припомняме, че по време на демонстрацията преди два дни след спречкване полицията започна да издърпва един по един няколко души от тълпата. Полицаите ги прибраха зад колоните и последва наказателна акция, което се вижда във видео.

Впоследствие директорът на Пирогов Асен Балтов потвърди, че че има две момчета с комоцио.През последните дни имаше участия в телевизиите на родителите на двете момчета - Евгений Марчев и Димитър Педев.

Поведението на Маринов буквално вбеси червените депутати, които моментално поискаха от Цвета Караянчева да върне министъра в пленарната зала и да даде реален отчет за полицейското насилие, което е било упражнено срещу българските граждани.

Евгений Марчев е студент втори курс по право в Хага. Според разказа на баща му, младият Евгений Марчев се озовал на протеста с приятели. В един момент се озовал на първа линия близо до Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали силно хората пред тях.

Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит. След като бил пребит, синът бил закаран в Трето РПУ. Притеснените му родители отишли там и започнали да се молят да го видят. Дошла линейка и откарала друг арестант - младеж с кървава рана на ръката. На нея обаче не е бил качен Марчев. След настоятелни молби от страна на родителите майката е била допусната да го прегледа в килията и установила много тежкото му състояние. От Трето РПУ пратили родителите в СДВР да искат разрешение за линейка. Оттам уж разрешили, но линейка не дошла. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в "Пирогов" и настанен в неврохирургията.

Майката на другото момче Димитър Педев също направи потресаващ разказ пред bTV.

В събота телефонът му бе изключен. Никой не знаеше какво се е случило с него.По телефона дори не ми казаха дали е жив и какво е неговото състояние. По-късно ми казаха, че е стабилен. Може това да е протокол, но аз не разбирам този протокол. Смятам, че поне трябва да се свържат с близките му. Той е окован с белезници в леглото. Пазят го двама полицаи. Занесох му чисти дрехи и те му позволиха да се преоблече. Полицай отиде с него в тоалетната да се облече. Опитах да гледам част от клиповете, но не издържах. Жестоко е пребит, съдя само от вида му, разказва тя.

Не мога да си представя, че това са хора на реда. Всички видяхме как влачат хора. Те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях. Правили са си селфи. Едно момиче е било с паднала презрамка и те са се гаврили с него, признава още тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доходът на българина нараснал с 20% през миналата година
Дата: 18/04, 12:18

Проф. Росен Стоянов: Гледаме театър на абсурда в политиката
Дата: 18/04, 12:06

Боркинята Барбара след „Ергенът”: Ако някой се страхува от мен, значи не е мъж
Дата: 18/04, 11:57

Ветераните на Спартак и Черно ще играят на СК "Локомотив"
Дата: 18/04, 11:45

Турски тир препречи пътя Варна - Стожер, движението е спряно
Дата: 18/04, 11:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия