Засилват полицейското присъствие около училищата


Дата: 25/09, 16:17

Снимка: Булфото

От днес до 30 септември е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на столицата и областите Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Плевен и Хасково ще бъде засилен контролът за нарушения, извършвани от пешеходци, велосипедисти, както и водачи, отнемащи предимството на останалите участници в движението по пътищата, съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП, пише Novini.bg. 

Засилено ще е полицейското присъствие около учебните заведения. Там екипите ще следят за недопускане на пресичане на нерегламентирани места от пешеходци, придружаващи деца.

Освен това традиционно в дните петък, събота и неделя ще бъде засилен и контролът по автомагистралите и основните пътища на страната.

Инспектор Ботева обобщи и резултатите от приключилата операция по линия но Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOL, проведена от 14 до 20 септември и посветена на Дните на безопасността на пътя. Тя припомни, че фокусът бе насочен към разсейването на водачите, което в голяма част от Европа е след водещите причини за настъпване на тежки пътнотранспортни инциденти.

По времето на операцията екипите са констатирали 520 случая на подобни нарушения, а от началото на годината до 24 септември са издадени 9953 наказателни постановления на водачи, засечени да управляват превозни средства, разговаряйки по мобилен телефон без специални устройства.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 16:20

Жечо Станков: Внесох в деловодството на НС доклада за договора с "Боташ"
Дата: 19/04, 16:16

Първи подробности за екшъна със стрелба по АМ "Тракия"
Дата: 19/04, 16:03

Невероятният Шмидт от СКТМ „Комфорт“ първи на Световната купа
Дата: 19/04, 16:03

Костадинов попадна на летището в най-богатата страна в ЕС и полицаят го "приземи" с Шенгенска проверка
Дата: 19/04, 15:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия