Началникът на щаба на ВМС: Робот размества на морското дъно отломки от разбилия се изтребител


Дата: 18/06, 09:31

Снимка: Булфото

Началникът на щаба на ВМС  капитан I ранг Камен Кукуров разкри в ефира на БТВ, че робот размества на морското дъно отломки от разбилия се изтребител. Целта е да бъде намерена черната кутия, да бъде извадена на повърхността и да се разбере истината за смъртта на  майор Валентин Терзиев.

Кукуров сподели, че е омерзен от злобата, пошлостта, конспиративните теории, които се пръскат в сайтовете и социалните мрежи. 

„Хора, повярвайте ни, ние от ВМС, разследващите, правим всичко възможно, за да стигнем до истината! Тя е важна не само за паметта на майор Терзиев, а и за всички нас, които сме тук на брега и ще продължим да летим, да плаваме, да се гмуркаме“, подчерта Кукуров. 


„Благодарение на колегите от трафик контрола към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, на събраните от бреговата система за наблюдение на ВМС „Екран“, от корабите, имахме възможността да сведем размерите на претърсвания район до един квадратен километър. Това повиши много процентът на вероятността за откриване на мястото, където се е разбил самолета“, добави той.

„Вчера бе открит единия колесник на самолета, двигател и други части. Потвърди се това, че изтребителят се е разбил на много парчета, разпръснати по морското дъно. Тези части, които са по-големи и има вероятност под тях да е черната кутия, ще бъдат разместени. Това се извършва с помощта на робота“, обясни шефът на щаба на ВМС.

„При това раздробяване на самолета черната кутия може да е в тинята или под отломките. Морското дъно е пясъчна и глинеста тиня. Трудно е и не мога да кажа, че процентът е висок, но ние работим“, каза още той.

Пред БНТ пък началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов разкри, че полетът на МиГ-29 е бил контролиран и не може да се говори за сваляне на самолета.

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет, каза той в „Денят започва“ по националната телевизия.

Ако майор Валентин Терзиев беше успял да катапултира, той щеше да бъде спасен, уверява адмиралът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 14:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 14:50

Банките предупредиха българите за влоговете им в лева и евро
Дата: 19/04, 14:47

Полицията в Сливенско провежда акция срещу джигитите на пътя
Дата: 19/04, 14:40

Картата на НИМХ показа в следващите 24 часа небето ще се отвори над 7 области в България
Дата: 19/04, 14:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия