Гаф на БТВ: Подведоха Злати Йочев с фалшива новина за Москва


Дата: 18/04, 15:15

кадри bTV, Pixabay

Редакторският екип на сутрешния блок на bTV постави в много неудобна позиция водещия Златимир Йочев, като му подадоха фалшива новина в слушалката. Ставаше въпрос за мит за способностите на Русия да контролира времето.

Йочев и колегите му коментираха наводненията в Дубай и възможността те да са предизвикани от ракети, които предизвикват дъжд. Синоптичката Станислава Цалова обясни на широко технологията, която се използва и в България, но за предотвратяване на градушки. В заключение тя каза, че „засяването” на облаците с вещества, които предизвикват валежи, е спорна технология, както и машините за изкуствен сняг. Причината е, че всяко въздействие на човека върху природата може да е опасно.

„Колегите тук ми припомнят, че по време на парадите в Москва, когато трябва да се демонстрира военна мощ, никога не вали и не е имало дъждовен момент”, намеси се в темата Златимир Йочев.

„Това е мит. Имало е такива моменти, даже наскоро имаше отмяна на авиация”, опроверга го веднага Стаси Цалова.

Положението, в което изпадна в този момент Злати Йочев, беше доста неудобно. Той погледна директно в камерата и се обърна към екипа зад кадър доста гневен, че са му подали фалшива новина. Водещият подчерта, че по-добре да се опровергае сам, вместо да разпространява митове за Русия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия