Румънец поема най-голямата ни банка


Дата: 16/09, 14:05

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Септимиу Постелнику като нов член на Управителния съвет и Главен оперативен директор на УниКредит Булбанк. Назначението подлежи на одобрение от БНБ и официално вписване в Търговския регистър.
След получаване на регулативните одобрения, Септимиу Постелнику ще заеме официално позицията на 1 ноември 2019, пише m.19min.bg.


Септимиу Постелнику, понастоящем Директор Банкиране на дребно на УниКредит Банк Румъния, ще замени Енрико Минити, който напуска групата след 20 успешни години и ще преследва нови професионални възможности.

 “Енрико е заемал в УниКредит мениджърски позиции на най-високо ниво както в Италия, така и в други страни, допринасяйки за международното развитие на банката, винаги демонстрирайки силна ангажираност и резултати. Искаме да му благодарим за дългогодишния му принос и да му пожелаем всичко най-добро“, коментираха Джанфранко Бизани и Николо Убертали, директори на УниКредит за ЦИЕ. „Радваме се, че новият главен оперативен директор е вътрешна за групата кандидатура, което показва ангажираността ни към развитието на хората ни“, допълват те. „Септимиу е опитен лидер в областта на финансовите услуги с отлично познания за бизнеса и се радваме да му го поздравим с добре дошъл в новата му роля.“

“Екипът ни с радост посреща Септимиу и ще се радваме да работим с него за затвърждаване на лидерската позиция на УниКредит Булбанк на пазара. Сигурна съм, че досегашният му опит ще допринесе много за бъдещите ни успехи и заедно ще изградим банката на бъдещето в България. Искам също така да благодаря на Енрико за неговата всеотдайност и страст. Пожелаваме му всичко най-добро в новите му начинания“, каза Теодора Петкова, Главен изпълнителен директор и Председател на УС на УниКредит Булбанк.

Антоанета Куртяну, която в момента е Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, е назначена за Директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет в Румъния, поемайки отговорностите на Септимиу Постелнику. Това подлежи на одобрение от Националната банка Румъния.

Ралука-Михаела Попеску Гогля, която досега оглавяваше Международния център на УниКредит банк Унгария, е избрана за нов директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране, член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк на мястото на Антоанета Куртяну. Назначението подлежи на одобрение от БНБ.
„Посрещаме топло Ралука в управленския екип на УниКредит Булбанк. Убедена съм, че нейният богат опит ще продължи да носи успехи на нашето корпоративно банкиране. Благодаря на Антоанета и съм убедена, че тя ще допринесе за устойчивия растеж на Банкиране на дребно в родината си.”, добави Теодора Петкова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Президентът започна срещи с потенциалните кандидати за служебен премиер
Дата: 28/03, 19:47

Томислав Дончев: ПП е известна с уклона си към политическо насилие
Дата: 28/03, 19:41

Мартин Табаков: Ако Ердоган победи Имамоглу в Истанбул, той ще пресече пътя му за президентската власт
Дата: 28/03, 19:32

Екстрадират в Италия трима българи по обвинение в тежки престъпления
Дата: 28/03, 19:22

Варненци към кмета Коцев: В този подлез вандалите вилнеят редовно!
Дата: 28/03, 19:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия