Осигури си безопасно работно място у дома, без вируси


Дата: 22/10, 10:40

Във времената на пандемия много фирми взеха решение да затворят офисите си и да прехвърлят работния процес в хоум офис. Работата от вкъщи се превърна в предизвикателство за много от нас. Подготвихме списък с няколко съвета как да направиш работното си място у дома приятно, ефективно и безопасно. 

Избери си подходящо място за работа

Това е най-важната задача. Ако апартаментът ти е малък, вероятно нямаш много опции, но, независимо от размера, се опитай да намериш място, където няма разсейващи фактори и има достатъчно светлина.  

Също така, се увери, че мястото, на което ще работиш, е оборудвано с всички необходими работни материали, които ще останат там през цялото време, така че когато отидеш до бюрото си на следващата сутрин, всичко да е със същата подредба, както предишния ден.  

По този начин ще спестиш време, когато чистиш и дезинфекцираш мястото.  

Увери се, че няма да имаш технически пречки

Тъй като ще работиш онлайн, работното ти място е зависимо от интернет връзката. Увери се, че мястото, на което работиш, има всичко необходимо, за да ти осигури стабилна интернет връзка по всяко време.

  Леглото е добро място за сън, а не за работа

Леглото е уютно място, но да работиш в него не е добре нито за тялото, нито за ума. Ако работният ти ден продължава 5 часа и повече, това ще рефлектира върху мускулите и неправилната седяща поза, може да причини дълготрайни болки в гърба.  Освен това, четенето на дълги текстове ще те затрудни много, тъй като е възможно да заспиш.  

Да не споменаваме факта, че умът ти може да започне да асоциира леглото с работа и това да ти създаде проблеми със заспиването нощем.  

Когато става въпрос за хигиена и дезинфекция, трябва да отбележим, че почистването на спалното бельо отнема доста време. Само си представи да включваш пералнята всяка вечер?!

 

Камерата на компютъра ти не трябва да е насочена към бани, коридори или често използвани зони

Представи си, че провеждаш видео разговор с шефа и колегите си или бизнес партньор и мъжът ти/жена ти пристига по бельо. И това след като той/тя е пуснал водата в тоалетната доста шумно. Децата ти могат да си играят наоколо или може би домашният любимец ще се появи, за да ти каже “здрасти”.

Камерата улавя всичко, така че трябва да се увериш, че си позициониран спрямо нея в правилната посока.

Когато избираш работното си място, имай предвид, че там ще прекарваш 8 часа на ден. Няма да ти се иска да го почистваш и дезинфекцираш пет пъти на ден, затова се увери, че се намираш в зона, отделена от останалите членове на семейството и домашните любимци, които могат да пренесат вируси, бактерии и микроби.  

 

Работното ти място има нужда от свеж въздух, както и ти 

Много проучвания доказват важното значение на проветряването и свежия въздух на работното място. Достатъчното проветряване намалява главоболията, кашлицата, умората, раздразнителността и сънливостта. И най-важното е, че пречи на оцеляването на бактериите и вирусите.

 

Ако мястото ти е ограничено и няма прозорци, можеш да използваш пречистватели за въздух, които ще ти осигурят чист въздух и свежа работна среда.  

Ровус пречиствател за въздух използва UV-C технология, като бързо, ефективно и безопасно почиства въздуха около теб и елиминира миризмите, без употреба на химикали. Друго предимство е, че спира възпроизводството на бактериите, гъбичките и вирусите, като осигурява по-свежа и здравословна работна среда у дома или в офиса.

 

Поддържай работното си място чисто

Мнозинството от хората, които работят от вкъщи използват компютър за работа и комуникация. Това означава, че бюрото, стола, клавиатурата, мишката, слушалките и телефонът са най-използваните предмети, които трябва да бъдат почиствани най-много.

 

Когато почистваш компютъра си, се увери, че си изключил всички компоненти, преди да започнеш. След това, първо почисти бюрото и всяка част отделно. Прави това веднъж на ден и постави в близост до теб дезинфектант, който да ти е под ръка.

 

Можеш да направиш още една стъпка напред и да се снабдиш с продукти, които помагат за поддържане на въздуха и средата около теб чисти и безопасни.

 

Ровус пречиствател за въздух също помага за това. Можеш да го използваш да пречиства въздуха около теб, като елиминира микроскопичните частици, които причиняват дразнения и проблеми със здравето. Той е портативен, включва се в контакт, което означава, че може да се постави на стена, маса или друга повърхност и да ти осигурява чист и здравословен въздух за личното ти пространство, точно там, където имаш нужда от него.

 

 

* публикация

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 16/04, 18:40

Здравният сектор: Работодатели бойкотират увеличението на заплатите
Дата: 16/04, 18:35

Овощари прогнозират добра реколта от череши, но липсват работници
Дата: 16/04, 18:24

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 16/04, 18:20

Огромен провал на Илон Мъск: Спират доставките новата "Тесла" и съкращават десетки хиляди
Дата: 16/04, 18:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия