Известни личности от арменската общност събра в книга дългогодишен прокурор от Варна


Дата: 26/05, 17:03

Известни и заслужили имена от арменската общност у нас и по света вече са събрани в най-новия сборник на доц. Масис Хаджолян "Арменски духовни сияния".

Ето какво казва авторът за най-новата си творба:

"Настоящото издание съдържа мои статии за видни арменци в България и по света, отзиви за книги и други публикации на арменска тематика. Те са плод на системното ми сътрудничество с вестник "Парекордзагани цайн" (Пловдив), с вестниците "Вахан" (Пловдив) и "Литература и общество" (Варна), на които изразявам сърдечна благодарност.
Посвещавам книгата на моето семейство, както и на моите сънародници , като израз на национална гордост и на съкровено българо-арменското приятелство."  

В сборника са включени биографиите на Аведик Исаакян, Агоп Мелконян, Иван Айвазовски, Алис Саприч, Анри Верньой, Антраник Озанян, Арам Хачатурян и още много други по азбучен ред, сред които и варненският оперен певец Закар Гостанян.

Доц. Масис Хаджолян е роден през 1932 година във Варна, където родът му живее от 300 години насам. Името му е географско понятие, шегува се той – кръстен е на част от планината Арарат.
Бил е в църковното настоятелство на Арменската апостолическа църква във Варна, също заместник-председател на организация „Ереван”, председател на варненската арменска общност, член на управителния съвет и заместник-председател на Съюза на учените в града.
Сега е почетен член на същия този съюз. Има златен почетен знак на община Варна. Награден е от главния прокурор Сотир Цацаров за изключителни заслуги в областта на науката и прокурорската дейност в България.

Интервю с дългогодишния окръжен прокурор на Варна вижте ТУК
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Чешки талант е първият опонент на Григор в Мадрид
Дата: 26/04, 05:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 04:50

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 04:50

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 04:00

Без предупреждения за опасни явления в петък
Дата: 26/04, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия