През август и септември в лаборатория „ЛИНА”: Изследвания за детска градина и ясла


Дата: 20/08, 10:22

 Медицинска лаборатория „ЛИНА” за поредна година прави жест към родителите и през месеците август и септември изследванията, необходими за постъпване на малчуганите в детска градина или ясла, ще са на преференциални цени.  

Родителите могат да избират между пълен и съкратен пакет, като резултатите са готови в рамките на 3 работни дни. Изследванията трябва да бъдат направени  1 седмица преди тръгване на детска градина или ясла.

По време на кампанията пълният пакет с изследвания е на цена от 19 лв.,  вместо стандартните 26 лв. Той включва:  кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите (кръвна утайка), урина – общо химично изследване и седимент, еднократно микробиологично  изследване на фецес за салмонела и шигела, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Съкратеният пакет е намален на 12 лв. от  16 лв. и в него има: еднократно микробиологично изследване на фецес, изследване  за чревни паразити с фекална и перианална проба със скоч лента.

Родителите, които са взели  талон – направление от личния си лекар за извършване на изследванията, заплащат единствено стандартната такса за обработка.

При постъпване в детско заведение за първи път се изисква също тест за сифилис (Васерман) на един от родителите. По време на кампанията през август и септември, цената на теста с отстъпката е 4 лева. Таксата за манипулация е 2 лв.

Комплект с необходимите контейнерчета и стъкла може да бъде взет от самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол.  При подаване на пробите за изследванията се заплаща   2 лв. такса транспортна среда. 

При допълнителни въпроси за сроковете и начина  на взимане на пробите, родителите могат да се свържат с медицинския персонал на „ЛИНА” на националния номер 0700 10447.


 

* публикация

 

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 01:00

Сърби са задържани в Атина за обири на бижутерски магазини
Дата: 27/04, 00:42

Дъжд и гръмотевици на места в събота
Дата: 27/04, 00:24

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 00:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия