Кампания "Изследвай се днес" за ЯМР диагностика до края на месец февруари в Лаборатории Русев - Варна


Дата: 05/02, 13:30

На 4-ти февруари – Световния ден за борба с рака стартира и второто издание на кампанията на Лаборатории Русев – Варна „Изследвай се днес“. Кампанията е посветена на борбата с онкологичните заболявания и навременното им откриване. Тя предвижда 10 % отстъпка от цената на всички ЯМР изследвания до края на месец февруари 2019 г.

Нашият екип е дълбоко убеден, че кампанийните инициативи са ценен шанс за фокусиране на общественото внимание върху нуждата от профилактика. Единствено навременните мерки могат да съхранят добрия здравен статус и качество на живот на всеки индивид.

Ядрено-магнитният резонанс е незаменим метод за диагностициране на онкологични заболявания. Той е неинавазивен, напълно безвреден и много по-информативен от ултразвуковото изследване за ранното откриване на рак. С ЯМР могат да се открият съвсем малки по размер образувания и да се дефинират съвсем точно размерите на засегнатите области.

Нерядко, при изследване с ЯМР, във връзка с лечение на различни заболявания, технологията показва наличие на злокачествени образувания, за които пациентите не са разполагали с никакви симптоми. Това е само един от примерите за полезността на профилактиката чрез тази технология.

Раковите заболявания са водеща причина за смъртността в глобален мащаб. По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават диагноза рак, а около 7,6 млн. умират от болестта. Добрата новина е, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме. Ранното откриване на заболяването значително подобрява прогнозата и преживяемостта на болните.

В Лаборатории Русев – Варна е инсталиран апарат Siemens Magnetom Aera 1,5 T, който е възможно най-съвременният и високотехнологичен уред, а така съущо и единственият в Източна България, който притежава функциите за Онкологичен ЯМР скрининг на цяло тяло, Мултипараметричен ЯМР на простата и ЯМР на млечни жлези както и функции за Ангиография и Урография без контраст.

Онкологичният ЯМР скрининг е изследване, което за 30 минути сканира цялото тяло и позволява изпреварващо откриване на образувания в съвсем начален стадий. Техниката дава възможност да се откриват дори незначителни по размери формации, които не могат да бъдат дефинирани чрез друг способ. До голяма степен ЯМР изследването на цяло тяло би могло да замести ПЕТ-скенера, като за разлика от него не се използват радиоактивни изотопи и няма облъчване.

Мултипараметричен ЯМР на простата дава възможност да се определи наличието, местоположението и разпространението на туморите, ангажирането на простатната капсула, размерите на засегнатия участък и да даде ценна информация за прилежащите тъкани, което е особено важно при извършване на невросъхраняваща хирургия на простатата. Мултипараметричният ЯМР на простатата е изключително важен диагностичен метод при повишени стойности на кръвно изследване на PSA (простатноспецифичен антиген), когато при мануален и ехографски преглед не се откриват изменения както и при нормални нива на PSA, когато има съмнения за образуване на възли в простатата.

ЯМР на млечни жлези е сравнително рядко използван, но изключително полезен метод за проследяване (скрининг) на жените с висок риск за карцином на гърдата, поради доброто визуализиране на туморната тъкан. ЯМР на гърдата не е заместител на мамографията или ултразвуковото изследване, но по-скоро допълнителен метод, който може да се използва за доуточняване при несигурен резултат и се извършва в следните случаи:

- стадиране на новооткрит рак на гърдата;

- за да се разграничи съединителната (ръбцова) тъкан от тумор в гърдата;

- оценка на състоянието след проведена операция или химиотерапия, проследяване на промените в тъканта на млечната жлеза по време на лечението;

- скрининг при жени с повишен риск за развитие на рак на гърдата - фамилна обремененост;

- с цел да се избере подходящо лечение при вече доказано заболяване;

- ЯМР на млечна жлеза е предпочитан метод на изследване при жени с гръдни импланти.

Онкологията е най-бързо развиващият се дял от медицината. Непрекъснато се откриват нови методи за диагностициране и лечение на онкологичните заболявания. Ранната диагностика има ключово значение за успешното лечение.

Лаборатории РУСЕВ съставляват най-голямата мрежа от центрове по образна диагностика в България и се отличават с високо-квалифицирани специалисти и съвременно оборудване от най-висок клас. Клоновата мрежа включва лаборатории в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Хасково.


 

За информация и записване:

Лаборатории Русев - Варна

Адрес: Варна, бул “Цар Освободител” 100, в двора на МБАЛ “Св. Анна”

Телефон: 052/61 65 66; 0889/90 95 72

 

https://www.facebook.com/Лаборатории-Русев-Варна



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отново отложиха делото за столичните избори
Дата: 26/04, 15:45

Проучване: Почти половината български ученици очакват да станат началници, щом навършат 30 г.
Дата: 26/04, 15:30

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 15:30

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 15:30

Добавката за Великден към пенсията - 2 кила череши
Дата: 26/04, 15:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия