Нинова: Вчера на пленума имах чувството, че до мен седи Румен Радев


Дата: 18/03, 18:02

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни в предаването "Лице в лице" по бТВ защо се е спряла на Елена Йончева за водач на евролистата, пише "Фактор".

"Елена е носител на две каузи - справедливост и свобода. Като журналист тя се бори за свободата на медиите, за свободните права. Може да привлече и хора извън членовете на БСП", посочи Нинова. На въпрос на европейска сцена ли искате да изнесете битката си срещу ГЕРБ, тя отговори: "Тази битка не е само български въпрос. Тя е битка срещу корупцията. Това е европейска тема. Не е само българска. Трябва да има синхрон между нас, тук, в България, и нашите представители в Европейския парламент."
Нинова заяви, че би поела инициативата да бъде подкрепена кандидатурата на Кьовеши за европейски ипрокурор. "Ще говоря с нашите депутати", добави тя.

Помолена да коментира и обвиненията за манипулиране на избора по време на вчерашния пленум на БСП, цитирайки факта, че на 20 души от гласувалите тя е работодател, дава им заплатите, Нинова обясни: "Тези 20 души са назначени на "Позитано" от Станишев, не от мен. Но тук е важно е достойнството. Гласуването вчера беше възможно най-прозрачно. Тревожното обаче е, че точно в момента, когато поехме инициативата за прозрачни и честни избори, точно в този момент да използваш, че БСП прави нечестни издбори, е непочтено към партията, която те е направила депутат, евродепутат, президент на ПЕС. По грозен начин се хвърля сянка върху това. Но самоунижението няма да има край. Твърдя, че изборът беше честен. Националният съвет взе демократично и правилно решение", категорична е соцлидерката.

Тя отговори и на ващо има толкова непреодилими различия със Станишев. "Имаме принципно различен поглед за правене на политики. Лидерът на ЕНП, когато го избраха за лидер на партията, се отказа от депутатското си мяст в Европарламента. В Европа и в моята представа за политика няма нужда един човек да съчетава всички постове. В политиката не може да си вечен. Трябва да има нова смяна от политици изобщо. Наложихме си и върху себе си такива ограничения. Отстъпи, нека има обновление, не може всичко да се съсредоточа върху твоята личност. Станишев като лизер на ПЕС трябва да изразява позицията на общото социалистическо семейство - това го обременява, не може да защитава българския интерес", намери обяснение за отношението си към Станишев Корнелия Нинова.

"Националният съвет ще подрежда листата. Системните партии и системните политици трябва да се променят. Това, че сме против Истанбулската конвенция, не ни прави антиевропейци."

Съвсем неочаквано Нинова разказа: "На пленума вчера в един момент имах чувството, че Румен Радев седи до мене. Същите нападки към Елена Йончева, както преди три години към Радев."



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нарушители на пътя платиха над 2,6 млн. лв. от глоби само за седмица
Дата: 26/04, 16:05

Разобличиха две жени, престрували се на болни, за да вземат 100 000 лева от държавата
Дата: 26/04, 16:02

Тежка верижна катастрофа с много коли на Харамията край Варна
Дата: 26/04, 15:55

Арестуван е руският журналист Сергей Мингазов в Хабаровск
Дата: 26/04, 15:52

Отново отложиха делото за столичните избори
Дата: 26/04, 15:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия