Специалист по диабетна и метаболитна хирургия гостува във Варна на 30 и 31 май 2019 за безплатни консултации


Дата: 15/05, 16:56

Специалистът по метаболитна хирургия д-р Мустафа Ондер Долап ще проведе БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациенти с бариатрични и метаболитни заболявания на 30 и 31 май 2019г. във Варна. Той ще ни гостува по покана на управителя на Медикъл Караджъ – Звезделина Лютфи. Посещението на д-р Мустафа Долап е част от нашата инициатива да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Както и досега безплатните консултации в рамките на инициативата ни са насочени към пациенти с установени вече заболявания, към тези, нуждаещи се от второ мнение или интересуващи се от лечение в чужбина.

Кой е д-р Мустафа Ондер Долап?

Д-р Долап е заместник главен лекар в болница Ватан Чорлу. Той завършва истанбулския медицински университет през 1996г. Специализира в Хасекска обучителна и изследователска болница. През 2013г. специализирал минимална инвазивна хирургия. Участвал е в многобройни конгреси свързани с хирургия при затлъстяване, метаболитни заболявания и херния.

В практиката си д-р Долап предпочита стомашен байпас за метаболитна хирургия, като златен стандарт. Хирургичната процедура, наречена стомашен байпас е интервенция, при която стомахът е разделен на малка горна торбичка и много по-голяма долна "остатъчна" торбичка и след това тънките черва са пренаредени, за да се свържат и с двете. Д-р Долап прави тази процедура 4-5 пъти месечно. При тази интервенция възстановителния процес е по-лек, а резултатите успешни и дългосрочни.

Успешното лечение на затлъстяване драстично подобрява съпътстващите заболявания, свързани с него. Така например Диабет Тип 2 се елиминира чрез стомашен байпас при 80% от пациентите със затлъстяване. Стомашният байпас ефективно контролира сънната апнея при много пациенти. Свързаната със затлъстяването хипертония също се повлиява от процедурата и изчезва наполовина до две трети от пациентите.

Хирургично отделение на болница Ватан Чорлу

Хирургично отделение на болница Ватан Чорлу оказва планова и спешна хирургична помощ, гарантира денонощна хирургична помощ на всички нуждаещи се пациенти и осигурява 24 часово наблюдение от специалист по хирургия.

Лечебно диагностична дейност.

Отделението разполага с ендоскопска апаратура. Извършват се първични, вторични и консултативни прегледи. Провежда се диагностично лечение на болни със заболявания на стомашно-чревния тракт, хепатобилиарна и панкреасна патология. Извършва се оперативно лечение на дефекти на коремната стена (всички видове хернии), меко тъканни травми, гнойно септични заболявания, заболявания на млечната и щитовидната жлеза, оперативни интервенции при съдови заболявания на крайниците и различните степени на изгаряния.

Като част от секцията по спешна хирургия, отделението се занимава с лечението на травматичните увреди на гръдния кош и корема. В клиниката се извършват и минимално инвазивни лапараскопски процедури.

Приоритет в дейността на хирурзите на болницата е спешната гръдна и коремна хирургия, онкологични заболявания на стомашно чревния тракт, жлъчно чернодробна хирургия, хирургия на панкреаса, заболявания на дебелото черво, кисти, фисури и рагади, извършват се голям брой лапароскопски операции. Понастоящем много често е хирургичното лечение при пациенти със затлъстяване и наднормено тегло.

 

Всички нуждаещи се от консултация или второ мнение български пациенти ще могат да си запишат предварително час за безплатна консултация със специалиста. Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Мустафа Ондер Долап във Варна на 30 и 31 май 2019г. трябва да се запишат предварително на:

На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи, които са им направени до момента."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Meteo Balkans пусна снимки от Ловеч: Прилича на сняг, но е градушка
Дата: 29/05, 16:46

На живо протестите в Минесота ескалират
Дата: 29/05, 16:44

Татяна Дончева обяви, че "Левски" е в технически фалит, определи фенове като платени
Дата: 29/05, 16:31

Acibadem възобновява приема на пациенти в Турция
Дата: 29/05, 16:30

Халваджиян отвърна на Нона Йотова, която предизвика санкция за "Като две капки вода"
Дата: 29/05, 16:261 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия