Стават грешки: Клиент си поръча прилично вино в ресторант, а му донесоха... брилянтна бутилка за 5 800 долара!


Дата: 16/05, 18:37

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg

Клиент в ресторант в Манчестър, Великобритания, поръча хубаво червено вино заедно с вечерята, но получи нещо още по-добро - бутилка на стойност 5 800 долара. Това съобщават CNN и BBC.

Ситуацията се разиграла в ресторант от верига стекхаусове в Манчестър. Клиентът поръчал Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande от 2001 г., чиято цена е 260 паунда (около 335 долара). Тъй като вечерта обаче била много натоварена, човек от персонала на заведението объркал бутилките. Така клиентът, който си останал анонимен, случайно е получил бутилка Château Le Pin, Pomerol, 2001, което е считано за истинска сензация и е смятано от специалистите за едно от най-добрите вина от въпросната реколта в световен мащаб. Според известен критик „неговият дълбок рубинено-лилав цвят е придружен от необикновен аромат от касис, черешов ликьор, сливи, женско биле, карамел“.

От ресторанта се надяват единствено, че клиентът е харесал 17 пъти по-скъпото вино и добавят, че човекът от персонала, допуснал грешката довела до загуба от 5 500 долара, не е уволнен. Предупреден е обаче, че такава грешка се прави само веднъж. От заведението приемат случката и дори се шегуват с нея, защото в бутилките и етикетите на двете червени вина няма почти никаква прилика."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Камен Воденичаров: България не подкрепя родните си творци
Дата: 03/06, 22:21

Испания удължи извънредното положение до 21 юни
Дата: 03/06, 22:16

Германия също отваря границите си от 15 юни
Дата: 03/06, 22:10

Вече и официално: Разрешава се провеждането на колективни и индивидуални спортни мероприятия със състезателен характер пред публика
Дата: 03/06, 21:55

Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов - казал, че я финансира Божков
Дата: 03/06, 21:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия