ЕРП Север инвестира 250 000 лева в изграждане на въздушна мрежа във Варненската местност Боровец Юг


Дата: 21/05, 10:18

Електроразпределение Север завърши проект за изграждане на въздушна електропроводна мрежа в селищно образувание (СО) Боровец Юг, разположено югоизточно от Варненския квартал Аспарухово. Вложените средства са част от част от инвестиционната програма на дружеството за 2019 година и възлизат на 250 000 лева.

В рамките на осъществения проект беше изградена нова електроразпределителна мрежа ниско напрежение от два трафопоста в селищното образувание. Поставени бяха общо 183 нови стоманобетонни стълба, а цялата дължина на вложения проводник възлиза на близо 13 000 метра. Проектът за изграждането на новата въздушна мрежа е изпълнен изцяло с усукани изолирани проводници. Те имат редица съществени предимства пред мрежите с неизолирани проводници и през последните години се определят като съвременна и перспективна тенденция в енергийното строителство. Усуканите изолирани проводници се характеризират с отлични технически показатели, надеждни са и са устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия.

Макар СО Боровец Юг да се характеризира със сезонна динамика на населението, през последните години се наблюдава значителен ръст на постоянно обитаващите жители в района. Стабилността на електроразпределителната мрежа е една от важните предпоставки за развитието на всяко населено място. Извършената от ЕРП Север инвестиция ще даде възможност за присъединяване на нови клиенти на компанията и същевременно ще повиши качеството и сигурността на електрозахранване на живущите в селищното образувание.

*публикация


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html

КоментирайСпонсорирани връзки.


Петима арестувани от клана Дренчовците при спецакцията срещу лихварите в Берковица
Дата: 20/06, 18:33

Сигнал от екоорганизации: Багер е унищожил дюни в Камчия
Дата: 20/06, 18:191 Коментар

Борисов: Цветанов ми липсва. Той ми беше семейството
Дата: 20/06, 18:19

4-годишно дете, оставено без надзор, се удави в басейн
Дата: 20/06, 18:17

Порой наводни улиците на Добрич (ВИДЕО)
Дата: 20/06, 18:021 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия