ЕРП Север инвестира 250 000 лева в изграждане на въздушна мрежа във Варненската местност Боровец Юг


Дата: 21/05, 10:18

Електроразпределение Север завърши проект за изграждане на въздушна електропроводна мрежа в селищно образувание (СО) Боровец Юг, разположено югоизточно от Варненския квартал Аспарухово. Вложените средства са част от част от инвестиционната програма на дружеството за 2019 година и възлизат на 250 000 лева.

В рамките на осъществения проект беше изградена нова електроразпределителна мрежа ниско напрежение от два трафопоста в селищното образувание. Поставени бяха общо 183 нови стоманобетонни стълба, а цялата дължина на вложения проводник възлиза на близо 13 000 метра. Проектът за изграждането на новата въздушна мрежа е изпълнен изцяло с усукани изолирани проводници. Те имат редица съществени предимства пред мрежите с неизолирани проводници и през последните години се определят като съвременна и перспективна тенденция в енергийното строителство. Усуканите изолирани проводници се характеризират с отлични технически показатели, надеждни са и са устойчиви на неблагоприятни атмосферни условия.

Макар СО Боровец Юг да се характеризира със сезонна динамика на населението, през последните години се наблюдава значителен ръст на постоянно обитаващите жители в района. Стабилността на електроразпределителната мрежа е една от важните предпоставки за развитието на всяко населено място. Извършената от ЕРП Север инвестиция ще даде възможност за присъединяване на нови клиенти на компанията и същевременно ще повиши качеството и сигурността на електрозахранване на живущите в селищното образувание.

*публикация


 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Financial Times: Кристалина Георгиева е упорита и откровена, с хумор и добродушие
Дата: 16/09, 15:43

Проф. Асен Балтов: Караянчева има травма и на гръбначния стълб, ще носи корсет
Дата: 16/09, 15:32

Джеки Чан проговори руски език! Ето каква е причината
Дата: 16/09, 15:27

Новият директор на "Хоризонт" е Мартин Минков
Дата: 16/09, 15:19

Роналдо се разплака заради думи на покойния си баща
Дата: 16/09, 15:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия